فراجا گردشگری

گردهمایی فعالان شهر تاریخی میبد به نفع حفاظت از میراث فرهنگی

گردهمایی فعالان شهر تاریخی میبد به نفع حفاظت از میراث فرهنگی یزد فعالان و علاقمندان میراث فرهنگی و تشکل های میبد در شاه عباسی این شهر گرد هم جمع شدند تا برای حفاظت از شهر تاریخی میبد اقدام نمایند و مشکلات حوزه میراث فرهنگی را با اهتمام یکدیگر حل و فصل کنند.


«عبدالعظیم پویا» پژوهشگر برجسته میبدی در نشستی که با حضو فعالان میراث فرهنگی و دغدغه مندان میراث و گردشگری شهرستان میبد عصر روز گذشته در شاه عباسی برگزار شد، با اشاره به اینکه ذات تاریخی و کهن بودن از شهر میبد برمی خیزد، اظهار داشت: برای نخستین بار طی ۴۰ سال قبل در میبد این آدمها کنار هم هستند و برای پیشبرد کارهایشان، دلگرمی بزرگی است.
وی با اعلان اینکه آگاهی میبد نسبت به میراث بسیار متفاوت شده است، اظهار داشت: شناخت آنها نسبت به شهر تغییر کرده اما مشکل ناآگاهی است و اطلاع رسانی کافی نیز نشده است از طرفی کاستی مهمی است که ما در زمینه میراث فرهنگی داریم ونتوانستیم آنرا بشناسیم.
این فعال میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه میراث تشکیلاتی نیست که فقط مربوط به اداره میراث باشد، اظهار داشت: باید مردم حضور داشته باشند و اگر پیوند مردم برقرار نشود ظرف چند سال آینده از بین خواهد رفت.
پویا با اشاره به اینکه شهر تاریخی میبد سراسر باغ همپیوند، بافت تاریخی و خیابان هایی دارای بناهای تاریخی است، اظهار داشت: باید در شورا و شهرداری اهتمام لازم برای حفظ این میراث داشته باشیم و البته اگر هرداری ناحیه تاریخی در میبد هم شکل نگرفت باید بیش از پیش شاهد همکاری این بخش ها باشیم.
بگفته وی خوشبختانه نگاه تعاملی در میبد در شهرداری و شورا درحال شکل گیری است.
تمام شهر میبد تاریخی است
«سیدمصطفی فاطمی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به اینکه معتقدم آدم ها نقش اساسی و کلیدی دارند، اظهار داشت: شخصیت آدم ها می تواند شهری را متحول کند و یک آدم می تواند به میزان قابل توجهی موثر باشد.
وی به نقش آفرینی عبدالاعظیم پایدار در حفظ میراث فرهنگی و شکلگیری نخستین تشکل های گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: وی که پدر تشکل های گردشگری کشور است اقدامات زیادی را برای تعامل در این عرصه انجام داده است.
این مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون، ناهماهنگی در میبد درحال اتفاق افتادن و منجر به فاصله گرفتن است، اظهار داشت: درباب پرونده ثبت جهانی کاروانسراها میتوانیم به یقین نسبت به ثبت کاروانسرای شاه عباسی میبد مطمئن باشیم.
وی به شتاب زدگی در اقدامات میراثی و سپس رها کردن فعالیت ها اشاره نمود و اظهار داشت: مسئله مهمی که باید درباب آن حواسمان باشد، این است که از زاویه پشتیبانی از میراث، میراث را نزنند البته که یقین داریم همه می خواهند با اقدامی تحول ایجاد کنند.
فاطمی با اشاره به اینکه باید تشکل ها شبکه سازی قوی داشته باشند، اظهار داشت: شبکه فرمانداری، شهرداری، شورای شهر و میراث فرهنگی به خوبی شکل گرفته و باید با تاکید بر این رابطه، از ظرفیت همه آدمها استفاده نمائیم.
وی نسبت به موازی کاری ها و طرد تعدادی از علاقمندان و متخصصان هشدار داد و اظهار داشت: متاسفانه به رغم اینکه از سازمان به وزارت خانه تبدیل شدیم اعتبار و بودجه سازمان ارتقا نیافت همانطور که اداره میراث خودش سازمان و سپس وزارتخانه شده است، اینبار هم باید برای حفظ میراث خودمان اقدام نماییم.
وی با اشاره به اینکه در هیچ کجای کشور به اندازه میبد طرح مطالعاتی انجام نشده است، اظهار داشت: من شخصا در مورد ایجاد شهرداری ناحیه تاریخی مخالف هستم چونکه میبد شهری نیست که فقط قسمتی از آن میراثی باشد بلکه شهری تماما تاریخی است.
فاطمی با اشاره به اینکه در این شهرداری نمی تواند تفکر ضد میراثی باشد، اشاره کرد: اتفاقی که باید بیفتد این است که ضوابط خاصی را برای شهر تدوین کنند چونکه همه شهر را نمی توان با یک ضابطه خاص مدیریت کرد پس باید چند ضابطه خاص برای میبد بنویسند که عرصه و حریم درجه یک و درجه دو
را مشخص نماید.
وی با تاکید بر اینکه در فعالیت ها باید نگاه میراثی تقویت شود، اظهار داشت: خوشبختانه راه اندازی انجمن خیران میراث فرهنگی در دست اقدام است و این مسئله نیز باید مانند معین میراث فرهنگی که توسط بخش صنعت انجام می‎شود، بتواند خیرانی را در این راه جذب نماید.
این مسئول با تاکید بر اینکه تجارت در شهر میبد ریشه دارد، اظهار داشت: برای احیای این میراث باید میراث معنوی و تاریخ این شهر مانند تجارت را احیا نماییم و باردیگر بازارها را به رونق بیندازیم.
فاطمی در آخر نارین قلعه را معادل تخت جمشید دانست و اظهار داشت: همانطور که باید تخت جمشید حفاظت شود و نباید دست در ان برده شود باید نارین قلعه و سایر میراث هم همین طور حفاظت شود.















1400/05/23
12:05:49
0.0 / 5
812
تگهای خبر: بازار , بافت تاریخی , حفاظ , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912