فراجا گردشگری

تصاویر سفارت ایتالیا از کشف خیره کننده پارسه تخت جمشید

تصاویر سفارت ایتالیا از کشف خیره کننده پارسه تخت جمشید به گزارش فراجا سفیر ایتالیا در ایران با حضور در محل کشف تازه باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی در شهر پارسه تخت جمشید، تصاویر جدیدی را از آجرهای لعاب دار برجسته که نماد بین النهرین باستان است، منتشر نمود.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، این آجرها از دروازه شهر پارسه تخت جمشید کشف شده اند و سفارت ایتالیا آنها را "خیره کننده" توصیف کرده است.
یک روز بعد از انتشار خبر کشف این آجرها، صفحه رسمی این سفارتخانه در اینستاگرام از سفر جوزپه پرونه ـ سفیر ایتالیا در ایران ـ به محوطه باستانی تُل آجری در تخت جمشید اطلاع داد و نوشت: بازدید سفیر ایتالیا، پرونه و تیم سفارتخانه از آجرهای لعاب دار و خیره کننده با انگیزه های تزئینی گاو نر و اژدهایی که توسط گروه ایتالیایی و ایرانی در محوطه تل آجری در تخت جمشید کاوش شده است.


پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری روز ۱۶ آذرماه اطلاع داد که جستجوهای دیرینه شناسی مشترک هیأت ایرانی-ایتالیایی در محوطه باستانی "تُل آجری" در شهر پارسه تخت جمشید به سرپرستی مشترک علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز و پروفسور پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا به کشف آجرهای لعاب دار برجسته با نقوش گاو نر و مار اژدهای "موشخوشو" نماد ایزد مَردوک از بین النهرین باستان منجر گردیده است.


به قول علیرضا عسکری چاوردی ـ سرپرست ایرانی این هیأت دیرینه شناسی ـ محوطه تل آجری، همان محوطه ای است که ویرانه های دروازه پارسه در آن کشف شده است. این بنای بزرگ و باشکوه در منطقه باغ فیروزی در ۳.۵ کیلومتری شمال غربی تختگاه تخت جمشید قرار دارد.


در جستجوهای این فصل، علاوه بر نمایان شدن بخش هایی از بنای دروازه شهر تاریخی پارسه، تکه های کتیبه های میخی به زبان های بابلی و ایلامی به همراه آن آجرهای لعاب دار برجسته از این دروازه به دست آمده است. روی این آجرها تصویری از گاو نر و «موشخوشو» دیده می شود. موشخوشو، حیوانی افسانه ای و تلفیقی از مار و اژدها است که بیشتر نماد مردوک، خدای بابلیان معرفی شده است.
باستان شناسان دریافته اند که تل آجری، دروازه ای از دوران هخامنشیان و احیانا زمان کوروش بزرگ بوده که در ساخت آن از هنر و فرهنگ بابلی بهره گرفته شده است.














منبع:

1400/09/18
12:19:10
0.0 / 5
399
تگهای خبر: باستان شناس , دیرینه شناسی , سفر , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912