فراجا گردشگری
ده پهلوان:

پژوهش های دیرینه شناسی در رامهرمز اصلا مناسب نمی باشد

پژوهش های دیرینه شناسی در رامهرمز اصلا مناسب نمی باشد به گزارش فراجا، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اعلان اینکه روند کاوش ها و پژوهش های دیرینه شناسی در محوطه های باستانی رامهرمز اصلاً مناسب و پویا نیست، اظهار داشت: تصمیم گیری نهایی را در آینده اعلام می نماییم.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، مصطفی ده پهلوان رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به همراه ابراهیم متینیان نماینده مردم رامهرمز در مجلس شورای اسلامی، محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، سیدمحسن حسینی سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان، عبدالله خیران پور فرماندار رامهرمز، سجاد علی بیگی رییس پژوهشکده دیرینه شناسی وزارت میراث فرهنگی، ذات الله نیک زاد معاون پژوهشی وزیر میراث فرهنگی، نوروز رجبی مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی، سیدعباس موسوی رییس میراث فرهنگی رامهرمز و سمیه خطیبی نماینده سازمان آب و برق استان خوزستان از محوطه های تُل برمی، سرتُلی، جوبجی، طرح دوازده هزار هکتاری مقام معظم رهبری و عمارت صمیمی بازدید نمودند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه در جریان سفر به رامهرمز، بازدید از تپه های باستانی سرتُلی و تل بُرمی و دیدن ملاحظات اجتماعی، میراث فرهنگی و نگرانی های مردم درباب این آثار در دستورکار ما بود اضافه کرد: بعد از آن، از محوطه باستانی جوبجی دیدن کردیم و در جریان اقداماتی که سازمان آب و برق خوزستان در آن محوطه مدنظر دارد و همین طور شبکه انتقال آب به طرح ۱۲ هزار هکتاری شرق رامهرمز قرار گرفتیم.
مصطفی ده پهلوان با اشاره به اینکه طی این سفر، از عمارت معروف صمیمی و موزه شهرستان رامهرمز نیز بازدید کردیم اظهار داشت: در آخر بازدیدها، نشستی در فرمانداری رامهرمز با حضور فرماندار شهرستان، نماینده این شهر در مجلس، عوامل اداره کل میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی رامهرمز و برخی مقامات محلی و نمایندگان سازمان آب و برق خوزستان انجام شد که درباب موضوعات مربوط به محوطه های سرتُلی و تل برمی و مشکلاتی که درباب تعیین تکلیف ضوابط عرصه و حریم این دو محوطه باستانی باید درنظر گرفته می شد و نیز صدور مجوز خط انتقال آب از دل محوطه جوبجی به جهت موافقتی که قبل از این در شورای فنی طرح های عمرانی به تصویب رسیده بود و کار گمانه زنی و کاوش آن به انتها رسیده است، دراین نشست بحث و تصمیم گیری شد.
وی در ادامه عنوان کرد: رامهرمز یکی از دشت های حاصلخیز بخش شرقی خوزستان بوده که از منابع آبی ارزشمندی مثل رودخانه علا برخوردارست. همین طور استقرارهای مختلفی از دوره نوسنگی و نیز استقرار دائم در هزاره هشتم در این منطقه در قالب روستانشینی شکل گرفته بود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور اضافه کرد: تپه های باستانی مهم مثل تل گسر، سرتلی و تل برمی از آثار مهم این ناحیه از خوزستان هستند که در این بین، سرتلی و تل برمی مربوط به هزاره های پنجم، چهارم و سوم قبل از میلاد مسیح هستند.
وی با بیان که آثار بسیار باارزش و مهمی همچون سنگ نوشته امرسین از تل برمی به دست آمده است، اشاره کرد: امرسین یکی از شاهان سلسله سوم اور است که تل برمی شهر لشکرکشی او به قلمرو ایلام در آخر هزاره سوم است.
ده پهلوان در ادامه عنوان کرد: خوخنور نیز یکی از جاینام های مهم ایلامی است که در لیست لشکرکشی های شاهان اکدی مانند " ریموش"، "منیشتوسو"، "نامارسین" و حتی " سارگون" آمده است و همجنین بعد از آن در شرح لشکرکشی شاهان سلسله سوم اور خصوصاً " شولگی"، "شوسین" و امرسین نیز به این منطقه اشاره شده است؛ همین طور در مطالعات تاریخی آمده که شوسین گفته است: «من دختر خودم را به ازدواج حاکم خوخنور درآوردم.»
وی افزود: برخی زبان شناسان مثل اشتاین کلر معتقدند که تل برمی همان خوخنور هزاره سوم است که شاهان اکدی و اور سوم به آنجا لشکرکشی کردند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: با تمام این ها، متأسفانه جستجوهای دیرینه شناسی در این محل انجام نشده است و همه کاوش ها محدود است به تعدادی گمانه پیرامون تپه برای شناختن و کالبد تپه و نیز یک گمانه لایه نگاری که توسط یکی از همکاران پژوهشکده دیرینه شناسی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه روند مطالعات دیرینه شناسی به پویایی تخریب آثار باستانی محوطه نبوده است اضافه کرد: روند تخریب این محوطه بطورکامل ًزنده است درحالی که شناخت این محوطه و پژوهش های دیرینه شناسی در این محوطه اصلاً زنده و پویا نیست و بطورکامل تعطیل می باشد.
در جریان بازدید از محوطه های باستانی رامهرمز و طرح ۱۲ هزار هکتاری منطقه جوبجی، دیداری نیز با مردم و مدیران دولتی همچون بخشدار، فرماندار و نماینده شهرستان در مجلس انجام شد و گفت وگوهای رودررویی صورت گرفت و موضوعات پیرامون این محوطه ها در محل به بحث و گفتگو درآمد که خلاصه آنها در فرمانداری طی نشست پیش گفته به بررسی گذاشته شد و مقرر است نظر و تصمیم گیری نهایی پژوهشگاه میراث فرهنگی درباب محوطه های باستانی رامهرمز در آینده اعلام گردد.
به منظور بازدید از تعدادی از محوطه ها و میادین میراث فرهنگی خوزستان، مصطفی ده پهلوان رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به همراه سجاد علی بیگی رییس پژوهشکده دیرینه شناسی وزارت میراث فرهنگی، ذات الله نیک زاد معاون پژوهشی وزیر میراث فرهنگی و نوروز رجبی مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی طی سفری سه روزه از روز گذشته به خوزستان سفر کرده اند.

1402/11/03
15:42:02
0.0 / 5
259
تگهای خبر: آثار باستانی , باستان شناس , دیرینه شناسی , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912