فراجا گردشگری

وجود 1300 نسخه سند و كتاب تخصصی در پایگاه میراث جهانی یزد

وجود 1300 نسخه سند و كتاب تخصصی در پایگاه میراث جهانی یزد فراجا: مسئول مركز اسناد و پژوهش های پایگاه میراث فرهنگی یزد، با اشاره به این كه تولید مركز اسناد و پژوهش های پایگاه میراث فرهنگی نشانه پشتوانه علمی، تخصصی و فنی شهر تاریخی یزد است، اظهار داشت: بیش از 1000 نسخه سند و 300 جلد كتاب تخصصی در مركز اسناد پایگاه میراث فرهنگی یزد وجود دارد.


«محمدرضا پهلوان زاده» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این كه مركز اسناد و پژوهش های پایگاه میراث فرهنگی یزد در نیمه دوم مرداد ماه 1395 به منظور فراهم ساختن زمینه حضور و بازدید ارزیاب ایكوموس در پایگاه و شهر یزد راه اندازی گردید، اظهار نمود: تولید مركز اسنادی كه تمام اسناد و مدارك شهر تاریخی یزد از لحاظ فنی و پژوهشی، طرح و برنامه ریزی در آن آرشیو شده باشد، یكی ازشرایط بسیار مهمی است كه باید پایگاه میراث فرهنگی از آن برخوردار باشد.
وی اضافه كرد: این اقدام نشانه پشتوانه علمی، تخصصی و فنی بود كه شهر تاریخی یزد می تواند از آن برخوردار باشد، ازاین رو هرچه اسناد و مدارك این مركز پربارتر باشد، اعتبار آن بیشتر است.
مسئول مركز اسناد و پژوهش های پایگاه میراث فرهنگی یزد، با اشاره به این كه پس از طریق اندازی مركز اسناد پایگاه میراث جهانی، اقدامات زیادی در جهت بهتر شدن خدمات دهی و آرشیو اسناد در این پایگاه انجام شد، اظهار نمود: در این راستا فهرستی از مجلات و كتاب های مورد نیاز كتابخانه تخصصی یزد پژوهی تهیه گردید.
وی دیجیتال سازی اسناد، اسكن، فهرست برداری از تمام ابعاد و به روز رسانی اطلاعات را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و بیان كرد: برای تكمیل این اسناد، فهرست تهیه شده به واحد پایش ارسال گردید.
پهلوان زاده، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این كه در سال قبل بیش از 70 نفر پژوهشگر و دانشجو با ارائه اسناد و اطلاعات مربوط به شهر تاریخی یزد برای پیشبرد پژوهش های در دستور كار راهنمایی شدند، اظهار داشت: از ابتدای سال 96 تا كنون هم حدود یكصد نفر رجوع كننده داشته ایم.
وی در ادامه با بیان این كه تمام اسناد شهر تاریخی یزد بر مبنای ساختار تعیین شده كدگذاری شدند، اضافه كرد: جستجوی آخرین یافته های پژوهشی، تهیه آرشیو به منظور تكمیل آرشیو دیجیتال و تعریف ساختار كد نویسی برای تمام اسناد مربوط به پایگاه میراث جهانی شهر یزد، همچون اقدامات انجام شده در مركز اسناد پایگاه میراث فرهنگی یزد است.
این مقام مسئول، راه اندازی مركز اسناد دیجیتال فرا ملی یزدپژوهی را اقدامات در دستور كار مركز اسناد پایگاه میراث فرهنگی عنوان و خاطرنشان كرد: در همین راستا اسناد كاغذی پژوهشی و فنی مربوط به شهر تاریخی یزد، اسكن و به صورت دیجیتال در این مركز آرشیو می گردد.
پهلوان زاده، ادامه داد: امیدواریم در سال آینده مركز اسناد دیجیتال راه اندازی شود و با ترجمه تمام اسناد در یك افق میان مدت، مركز اسناد به صورت بین المللی فعالیت كند.
وی با اشاره به این كه تدوین یك سری دستورالعمل هایی به منظور مستند نگاری فرآیند مرمت، حفاظت و پژوهش از دیگر برنامه های این مركز است، خاطرنشان كرد: چون در كشور ما این ضعف مستند نگاری بسیار جدی است، فعالیت ها در زمینه مرمت شهری و مستند نگاری بسیار ضعیف است.
مسئول مركز اسناد و پژوهش های پایگاه با بیان این كه ضعف مستند نگاری سبب می گردد كه انتقال تجربه و دانش با مشكل مواجه شود، خاطرنشان كرد: در همین راستا یك سری دستورالعمل های مستند نگاری در حال تدوین است تا كارفرماها و مراكز علمی و اجرایی یزد برپایه آن بتوانند اقدامات و فعالیت های خویش را در هر زمینه ای مستند و نتایج آن هم به پایگاه میراث جهانی ارائه دهند.
محمدرضا پهلوان زاده، با اشاره به این كه ارائه یك بخشی از گزارش ادواری به یونسكو همچون فعالیت هایی است كه باید حتما در این مركز اسناد صورت گیرد، اظهار نمود: فعالیت های پژوهشی و اسنادی كه در پایگاه میراث فرهنگی و به صورت كلی مرتبط با یزد انجام شده، همچون ایتم هایی است كه باید در گزارش ادواری ذكر گردد.
وی گردآوری اسناد مربوط به این فعالیت ها را نیازمند یك همراهی و همكاری بسیار گسترده دانست و خاطرنشان كرد: زیرا تمام اسنادی كه درباره شهرتاریخی یزد تدوین می گردد در دسترس ما نیست و توسط كارفرماهای گوناگون، ادارات مختلف، دستگاه ها و نهادها انجام می گردد.
پهلوان زاده، با اشاره به ضرورت ارسال یك نسخه از فعالیت ها به مركز اسناد پایگاه میراث فرهنگی یزد، اظهار نمود: اگر این هماهنگی تولید نشود، بخش عمده ای از اسناد و پژوهش های شهر تاریخی یزد ممكن است در آن گزارش نادیده گرفته شود و از غنای فعالیت های در دستور كار كاسته شود.
این مقام مسئول در انتها تصریح كرد: هم اكنون این مركز اولین مرحله از طریق اندازی و بهره برداری را پشت سر گذاشته و با بیش از 1000 نسخه سند و 300 جلد كتاب تخصصی راهنمای دانشجویان، پژوهشگران و فعالان عرصه شهرهای تاریخی كشور است.



1396/12/02
13:28:20
5.0 / 5
4959
تگهای خبر: شهر , مرمت , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912