فراجا گردشگری

مستوفی الممالك را زنده می كنند

مستوفی الممالك را زنده می كنند فراجا: بامداد های جمعه بیشتر می توانید امیدوار باشید كه هر عابری كه در خیابان «گلوبندك» رفت وآمد دارد، بومیِ منطقه باشد و بداند آدرسِ خانه «مستوفی الممالك» در كوچه پس كوچه های «چاله حصار» و بازار تهران كجاست؛ مگر این كه از روی بدشانسی ناآشنایی بخواهد حدسیات خودش را به شما غالب كند.



به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، خیابان ۱۵ خرداد - گلوبندك-، كوچه بادامچی، پس از چاله حصار كوچه «مستوفی»، تنها عمارت باقی مانده با سقف شیروانی و دیوارهای سفید و سرستون هایی كه امروز این خانه را نام «مستوفی الممالك» زنده نگاه داشته اند آدرسی سرراست برای رسیدن به این بنای تاریخی است، عمارتی كه امروز آن قدر سرپا هست كه بتوان تفاوتی بین وضعیت هفت سال پیش آن یا زمانی كه لوكیشن فیلم و سریال های مختلف بود و هیچ امیدی به زنده بودنش نداشتند، به چشم دید.

شاید نتوان وضعیت این روزهای این خانه را به قولِ وزیر ارتباطات برای سامان یافتن عمارت «مستوفی الممالك» و دادن كاربری مناسبی به آن مربوط دانست، اما دست كم در طول چند سال قبل كه داربست های مرمت بر تن نحیف این خانه قامت بسته بودند و با وجود الحاقاتی كه گفته می گردد در طول سال ها به بنا اضافه شده، اما خانه مستوفی الممالك با حدود بیش از ۱۰۰ سال قدمت، وضعیت بهتری نسبت به سال های گذشته و بی توجهی هایش دارد.

حدود یك ماه قبل، با درخواستِ یك خبرنگار حوزه میراث فرهنگی از وزیر ارتباطات برای رسیدگی به خانه ی تاریخی مستوفی الممالك در قلب تهران، وزیر ارتباطات محمدجواد آذری جهرمی در صفحه شخصی اینستاگرام خود كمتر از ۲۴ ساعت قبل اعلام كرد؛ «طرح احیای خانه تاریخی مستوفی الممالك كلید خورد و مقرر است به یك مركز فرهنگی تبدیل گردد.» با این مطلبِ وزیر جوان ارتباطات اولین قدم ها برای عملی شدن قولِ آقای وزیر برداشته شد و در اولین اقدام این عمارتِ تاریخی كه سر در ورودی آن ۱۳۱۱ قمری با رنگ طلایی حك شده برای احیاء از بخش پست، به مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه واگذار شد.

با این اعلام؛ روابط عمومی وزارت ارتباطات، نشستی را با هدف هم اندیشی برای رسیدن به یك كاربری مناسب برای این خانه تاریخی كمتر از ۲۰ روز پیش با حضور شخص وزیرارتباطات و پیشكسوتان و پژوهشگران تاریخ تهران قدیم برگزار كرد تا در مورد كاربری این بنای تاریخی مشورت كنند و حتی در همان جلسه قولِ حضورِ تیم تهرانگردی مسجد جامعی در این خانه تاریخی داده شد و بالاخره این قول عملی شد.





با بازدیدِ 12 مرداد ماه تیم تهران گردی مسجد جامعی امیدها برای سروسامان گرفتن این خانه ی تاریخی با اتكای قول وزیر بیشتر شده است.

هر چند در طول سال های گذشته مرمت هایی روی این بنای تاریخ انجام شده، امابه نظر می رسد چندان هم اصولی و كارشناسی شده نبوده اند و شاید بنابراین است كه وزارت ارتباطات تیمِ مطالعاتی برای بررسی كامل خانه و سپس تهیه ی طرح مرمت این بنا را در دستور كار خود دارد.

جمال هادیان، مدیر كل روابط عمومی وزارت ارتباطات هم در این بازدید از آغاز كارِ تیم كارشناسی برای انجام مطالعات در جهت مرمتِ تكمیلی و كارشناسی خبر می دهد و می گوید: برای كاربری این بنای تاریخی به ایجادِ استارتاپ ها و شغل های اینترنتی در این بنای تاریخی فكر كرده اند.

اما در این بازدید مانند جلسه ی هم اندیشی برگزار شده برای این بنای تاریخی، جایِ مسئولان میراث فرهنگی استان تهران خالی بود.












1397/05/13
13:38:03
5.0 / 5
4632
تگهای خبر: مرمت , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912