فراجا گردشگری
تفاهم نامه سه جانبه با سازمان میراث و گردشگری

نوبخت: برای تولید شغل منتظر ترامپ نیستیم

نوبخت: برای تولید شغل منتظر ترامپ نیستیم فراجا: سازمان های برنامه و بودجه، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صندوق توسعه ملی، برای تولید ۱۹۰ هزار شغل در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كه سهمی از یك میلیون شغل مورد تعهد دولت در قانون بودجه سال ۹۷ است، تفاهم نامه امضا كردند.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه درباره جزئیات این تفاهمنامه، اظهار داشت: این طرح اشتغال در قالب تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ اجرا می گردد كه دولت بر این اساس برای تولید بیش از یك میلیون فرصت شغلی برنامه ریزی نموده است. نخستین تفاهمنامه به صورت نمادین با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امضا می گردد.
به قول سیدحمید پورمحمدی، در طرح اشتغال مربوط به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هشت هزار پروژه تعریف شده كه در فاز نخست ۱۵۶ هزار فرصت شغلی تولید می گردد كه در فاز دوم باید به بیش از ۱۹۰ هزار فرصت شغلی برسد. این پروژه ها در دو بخش شهری و روستایی تعریف شده اند كه سهم هر استان مشخص است كه اگر هر یك به جذب اعتبار تعیین شده موفق نشوند این منابع مالی به دستگاه دیگری در همان استان داده می شود.
وی ادامه داد: اعتبار و تسهیلات این هشت هزار پروژه و تولید ۱۹۰ هزار شغل با حمایت سازمان برنامه و بودجه در قالب منابع عمومی و بانكی و صندوق توسعه ملی تامین می گردد.

پول پاشی برای تولید شغل نمی شود
محمدباقر نوبخت ـ رییس سازمان برنامه و بودجه ـ درباره طرح تولید یك میلیون شغل در كشور، توضیح داد: اقتصاد مقاومتی سیسات ما است كه گسترش اشتغال مولد، آنچنان كه مقام معظم رهبری تاكید نمودند، در چارچوب آن تعریف و ابلاغ گردیده است، بر همین مبنا هم باید یك میلیون فرصت شغلی به صورت متوسط در سال تولید نماییم. سازمان برنامه و بودجه موظف بود برنامه خویش را در بودجه سال ۹۷ تعیین كند، برای همین تبصره ۱۸ را در قانون بودجه امسال لحاظ كرد كه برای منابع سرمایه گذاری آن قرار شد مقداری از دولت، بخشی را از نظام بانكی و مقدار دیگری را از صندوق توسعه ملی تامین گردد.
وی ادامه داد: قرار شد در این تبصره سه هزار میلیارد تومان ردیف ویژه بودجه اختصاص پیدا كند. همینطور مقرر شد ۲۰ درصد در حد ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی به اشتغال اختصاص پیدا كند كه مجموعا ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان می گردد.
به قول او، قرار شد از تبصره ۱۴ هم پنج هزار میلیارد تومان از محل منابع سازمان هدفمندسازی یارانه ها به اشتغال اختصاص پیدا كند. درخواست كردیم به این رقم ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی به اشتغال كمك گردد و نظام بانكی هم ۳۰ هزار میلیارد تومان اختصاص دهد.
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: انتقادی كه درباره پول پاشی به منظور تولید شغل مطرح می گردد درست نیست، ما به جای توزیع پول در میان بیكارها، این اعتبارها را در قواره سرمایه گذاری در طرح های تملك در رابطه با سرمایه گذاری كشور ثبت كردیم. برای همین با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بعنوان یك بخش كه از این یك میلیون فرصت شغلی در حدود ۱۵۶ هزار شغل (در فاز نخست) سهم دارد، تفاهم نامه به امضا رسید. ازاین رو اكنون می دانید كه این پول مقرر است همینطوری در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد.
به قول نوبخت، پروژه های مشابهی در بافت های فرسوده و تولید مسكن روستایی و شهری، نوسازی ناوگان شهری درون شهری و برون شهری، صنایع كشاورزی و واحدهای تولیدی اجرا می گردد كه ۱۲ برنامه برای تولید یك میلیون شغل تهیه شده است كه منابع و اعتبارات آن برای هر یك هم مشخص است.
این عضو هیات دولت سپس با اشاره به هجوم ناعادلانه كشورهای غربی برای از بین بردن امید در جوانان، بیان كرد: از رسانه ها انتظار داریم فعالیت هایی كه برای تولید اشتغال انجام می گردد را به درستی نشان دهند. ما نیاز نداریم ترامپ دلش به حالش جوانان بسوزد و فرصت شغلی تولید كند. مقام معظم رهبری همواره تاكید می كنند كه باید به ظرفیت های داخلی توجه نماییم. ما برای تولید ۱۵۶ هزار فرصت شغلی منتظر «ترامپ» نیستیم، اصلا نیازی به آنها نداریم. كدام یك از این شغل ها منتظر دراز شدن دست غربی ها است، البته كه خواستار بهبود روابط با جهان هستیم، این به جای خود، ولی ما ملت بزرگی هستیم. تركیه را ببینید چه بلایی بر سرش آورده اند.
نوبخت با اشاره به گزارش صندوق بین المللی پول هم اظهار داشت: وضعیت اقتصاد كشور ما كاملا مشخص است، حتی گزارش این صندوق هم كه حیثیت كارشناسان خویش را برای آن گذاشته نشان می دهد؛ ایران بعنوان هجدهمین اقتصاد دنیا در حال تبدیل شدن به پانزدهمین اقتصاد جهان است.
رییس سازمان برنامه و بودجه در عین حال اظهار داشت: البته بیكار در كشور ما زیاد است. در حال حاضر تعداد بیكاران به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده كه اگر این یك میلیون شغل تولید شود و هر سال ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار شغل دیگر اضافه شود، بیكاری در كشور كاهش خواهد یافت.

وعده ۱۵۶ هزار شغل تا آخر سال
در ادامه این نشست كه با حضور تمام معاونان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مدیران ۱۰ استان و برخی مدیران سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ به اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گردشگری، اشاره نمود و اضافه كرد: این تفاهمنامه كه در حوزه اشتغال اولین است، ماموریت سختی را به این سازمان محول كرده است. هرچند ما پیشتر هم با تولید بوم گردی این مسیر را شروع كرده ایم و موفق شده ایم جلوی مهاجرت را بگیریم و حتی سبب مهاجرت معكوس شویم.
وی افزود: توزیع عادلانه ثروت یكی دیگر از اثرات مثبت گردشگری می باشد. همه شما حتما داستان «عباس بزرگر» آن مرد روستایی كه از طریق بومگردی میلیادر شد را شنیده اید. علاوه بر اشتغال گردشگری برای كشور ارزآوری مستقیم دارد، ازاین رو هر چه به سازمان آن كمك گردد ماموریت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بیشتری را می تواند انجام دهد.
معاون رییس جمهور سپس اظهار داشت: باآنكه پنج ماه از سال ۹۷ گذشته و مهلت كمی برای تولید ۱۵۶ هزار شغل تا آخر سال باقی مانده، اما تلاش خویش را می نماییم تا در اولین مرحله به این تعداد شغل دست یابیم و سپس برای ۱۹۰ هزار شغل در فاز بعدی اقدام نماییم.
مرتضی شهیدزاده ـ رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی ـ نیز در سخنانی، اظهار داشت: موظفیم ظرفیت اعلام شده را پشتیبانی مالی نماییم چنانچه این ظرفیت توسعه یابد با اجازه سازمان برنامه و بودجه منابع بیشتری را برای آن اختصاص می دهیم.
وی افزود: بوم گردی تنها بخش در گردشگری نیست كه با استفاده از این صندوق تامین مالی می گردد. خرید هواپیما، ریل سازی، توسعه هتل و نوسازی ناوگان شهری و بین شهری همچون پروژه هایی بوده كه تا كنون تامین اعتبار شده است. بر همین مبنا با وجود تحریم های آمریكا در خودروسازی موفق شدیم برای خرید ۲۲ هزار كامیون و اتوبوس تامین اعتبار نماییم.
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، تفاهم نامه تولید ۱۵۶ هزار شغل در فاز نخست و ۱۹۰ هزار فرصت شغلی در فاز دوم بعدازظهر امروز شنبه ۲۰ مردادماه در محل سازمان برنامه و بودجه با حضور محمدباقر نوبخت، رییس صندوق توسعه ملی و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به امضا رسید كه هدف آن توسعه متوازن و كمك به توزیع عادلانه ثروت، تولید كسب و كار و اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد، تعریف شده است.



1397/05/21
13:43:29
5.0 / 5
4657
تگهای خبر: سازمان میراث فرهنگی , شهر , صنایع دستی , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912