فراجا گردشگری

تدوین پورتال جامع گردشگری كشور

تدوین پورتال جامع گردشگری كشور به گزارش فراجا رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: عدم معرفی و تبلیغات مهم ترین چالش صنعت گردشگری كشور می باشد



به گزارش فراجا به نقل از خبرگزاری مهر، علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز یكشنبه ۲۱ آبان ۹۶ با حضور در برنامه زنده تلویزیونی بود و به سؤالاتی در مورد مسائل مرتبط با این سازمان پاسخ داد.
معاون رئیس جمهوری در ابتدای این برنامه و در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات صورت گرفته در منطقه آزاد كیش اظهار داشت: تأمین زیرساخت ها از مهم ترین موضوعاتی بود كه در جزیره كیش به آن پرداخته شد، تأمین آب شیرین، گسترش و تجهیز فضاهای شهری، مبحث فاضلاب و... در این جزیره مورد توجه قرار گرفت و با اجرای ۳۸ پروژه طی ۴ سال قبل تلاش كردیم كه وضعیت را در این منطقه بهبود ببخشیم.
او ادامه داد: امروز با اجرای این پروژه ها و رفع نگرانی در مورد زیرساخت ها، مدیریت جدید منطقه آزاد كیش می تواند به گسترش امور گردشگری بپردازد، یكنواختی و توازن جزیره از دیگر موضوعاتی بود كه به آن پرداخته شد، همینطور تلاش شد تا هتل های جزیره كیش از حالت خوابگاهی خارج شوند و به فضایی برای تفریح و اقامت تبدیل شوند، امیدواریم با مجموعه اقداماتی كه صورت گرفته است، گسترش و توسعه جزیره كیش ادامه داشته باشد.
توجه رئیس جمهوری به مبحث گردشگری
مونسان در پاسخ به این سؤال كه درخواست رئیس جمهوری از او به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چه بوده است، اظهار داشت: رئیس جمهوری اعتقاد دارد كه گردشگری می تواند در اقتصاد كشور نقش ایفا كند و با سرمایه گذاری كم در مدت زمانی كوتاه می توان از حوزه گردشگری برای تولید اشتغال و درآمد استفاده كرد، مبحث میراث فرهنگی و توجه به حفظ و نگهداری از این میراث پرارزش از دیگر موضوعات مورد تاكید رئیس جمهوری است، همینطور توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی كه در كشور ما افراد زیادی به این كار اشتغال دارند از دیگر موارد مورد توجه ایشان است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این سازمان سه حوزه مهم و اثرگذار را در خود جای داده است كه اثرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارند، دو حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی پایه و اساس توسعه صنعت گردشگری هستند و باید از داشته های فرهنگی و تاریخی برای رشد و رونق این صنعت استفاده كنیم.
مونسان افزود: امروز شاهد هستیم كه خیلی از كشورهایی كه تاریخ و جغرافیای محدودی دارند با تولید فضای مصنوعی به كشورهای جاذب گردشگر تبدیل شده اند، این در شرایطی است كه داشته های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در تمام نقاط كشور ما وجود دارد و باید از آنها بهره برداری كنیم.
مهم ترین مشكل معرفی نشدن ظرفیت هاست
او اضافه كرد: یكی از چالش های عمده ای كه منجر به عدم موفقیت ما در حوزه گردشگری شده است، معرفی نشدن داشته ها است، البته نباید سایر موارد از جمله آموزش، نیروی انسانی متخصص، زیرساخت ها و... را نادیده گرفت، اما مهم ترین و نخستین مشكل معرفی نشدن ظرفیت ها است، خیلی از هموطنان از داشته ها و ظرفیت های داخلی كشور بی خبر هستند چراكه این داشته ها معرفی نشده است، ما باید در وهله اول ایرانگردی را توسعه بدهیم و مردم كشورمان را با این ظرفیت ها آشنا كنیم.
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: خوشبختانه عمده گردشگران ورودی به ایران، گردشگران فرهنگی و تاریخی هستند كه به علت علاقه مندی به این حوزه مشكلات را می پذیرند و خودشان را با شرایط موجود وقف می دهند، هرچند در چند سال قبل وضعیت زیرساخت های كشور تا حدی گسترش یافته است، ایران كشوری پهناور با تاریخ و فرهنگی كهن است، هر روز در منطقه ای از كشور آثار و محوطه های تاریخی جدیدی كشف می گردد كه ما برای حفظ و نگهداری از این مواریث تاریخی نیازمند بودجه و منابع مالی هستیم، امیدواریم بتوانیم در ۴ سال آینده زیرساخت های حوزه گردشگری را به حد مطلوب و قابل قبولی ارتقا دهیم.
شهرداری ها كمك كنند
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بعد از پخش فیلمی در مورد وضعیت آرامگاه شمس تبریزی در شهر خوی، اظهار داشت: حفظ و حراست از بناهای تاریخی و فرهنگی كه جزو فضاهای شهری محسوب می شوند فقط وظیفه سازمان میراث فرهنگی نیست، در همه جای دنیا شهرداری ها نقش مهمی در این حوزه ایفا می كنند، چراكه حفظ این بناهای تاریخی به ایجاد اشتغال و درآمد شهرها می انجامد و تمام شهر از آن منتفع می شوند، به غیر از بناهای و محوطه های تاریخی نفیس و ملی، سازمان میراث فرهنگی آمادگی دارد تا بناهای تاریخی را با شرط حفظ اصالت و حفظ و نگهداری، به افرادی كه علاقه مند به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری هستند واگذار كند، این گونه فعالیت ها در كشور آغاز شده است و امروز شاهد هستیم كه خیلی از بناهای تاریخی با سرمایه بخش خصوصی علاوه بر احیا و مرمت به چرخه اقتصادی شهرها و روستاها كمك می كنند.
او در مورد وضعیت آرامگاه شمس تبریزی با اشاره به اینكه فضای این آرامگاه به ۶هزار متر افزایش یافته است و نگهداری از این حوزه وسیع نیازمند هزینه و بودجه است، خاطرنشان كرد: ورود گردشگر به شهر خوی و آرامگاه شمس تبریزی بدون شك در حل مشكلات و موضوعات این منطقه اثرگذار است، ما در دیداری كه با وزیر گردشگری تركیه داشتیم این مورد را مطرح كردیم و قرار شد مبحث تبادل گردشگر بین قونیه (آرامگاه مولانا) و خوی (آرامگاه شمس) در دستور كار قرار گیرد.
مونسان در پاسخ به یك سوال دیگر در مورد هزینه بالای سفر در كشور اظهار داشت: تفاوت هزینه ها به عنوان مثال در مورد سفر به جزیره كیش و تركیه به این شكل كه تبلیغ می گردد نیست، متأسفانه شاهد هستیم كه در تبلیغ تور موارد مختلف خدماتی گفته می گردد و در واقعیت، تور از كیفیت و خدمات مطلوبی برخوردار نیست و گردشگران ناراضی هستند، همینطور باید فصل سفر را در هزینه ها لحاظ كرد، هزینه سفر در اوقات كم حجم سفر با فصل هایی كه حجم سفر بالاست در تمام كشورها متفاوت است.
او اضافه كرد: شرایط حفظ و نگهداری سیستم حمل و نقل كشور با عنایت به فرسوده شدن تجهیزات هم در بالا بودن هزینه سفر بی تأثیر نیست.
گردشگری یك حوزه فرابخشی است
معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینكه گردشگری یك حوزه فرابخشی است، اضافه كرد: بخش های بسیار زیادی در این حوزه درگیر هستند، با ورود گردشگر به كشور و گسترش صنعت گردشگری، ساخت هتل و زیرساخت ها گسترش می یابد، به تبع آن اشتغال و درآمد افزوده می شود و سطح خدمات بالا می رود، راهبرد فوری ما در حوزه گردشگری راه اندازی و تولید حداقل ها در مدت زمان كوتاه است، متأسفانه هنوز مسیرهای گردشگری و بسته های گردشگری در كشور نداریم و مردم در تعطیلات چند روز فقط به استان های شمالی سفر می كنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینكه پورتال جامع گردشگری كشور در حال تدوین است، اظهار داشت: مردم در داخل و خارج از كشور می توانند با استفاده از این پورتال از تورها و بسته های گردشگری آگاه شوند، تهیه و تعریف بسته ها و مسیرهای گردشگری به عنوان یك راهبرد كوتاه مدت می تواند در گسترش صنعت گردشگری موثر باشد.
او با اشاره به سفر خود به محوطه تاریخی پاسارگاد اظهار داشت: گردشگرانی كه به این محوطه تاریخی سفر می كنند، ۴۵ دقیقه از زمان سفر خویش را برای بازدید از پاسارگاد می گذارند، این زمان كوتاه هیچ درآمدی را برای مردم محلی این منطقه به دنبال ندارد، ما باید با تعریف بسته ها و مسیرهای گردشگری زمینه منتفع شدن مردم جوامع محلی از آثار تاریخی و فرهنگی را فراهم كنیم، این حركت باید همراه با تولید زیرساخت ها پیش برود، چراكه معرفی و تدوین مسیرهای گردشگری و تولید زیرساخت ها در كنار یكدیگر راهگشا خواهد بود.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینكه سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند با استفاده از تسهیلات وارد حوزه گردشگری شوند، اضافه كرد: ما امكان عرضه تسهیلات از صندوق توسعه ملی به سرمایه گذاران این بخش را داریم، هم اكنون ۱۷۰۰ پروژه گردشگری در سطح كشور در دست ساخت است كه با آخر این پروژه ها، در بخش زیرساخت های گردشگری شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مورد وضعیت فرودگاه ها و بخصوص وضعیت فرودگاه كیش، اظهار داشت: فرودگاه جزیره كیش از لحاظ ایمنی و تجهیزات یكی از بهترین فرودگاه های كشور است، همینطور ترمینال در حال ساخت كیش تا یك سال آینده افتتاح می گردد.
 

1396/08/21
21:46:40
5.0 / 5
4630
تگهای خبر: سازمان میراث فرهنگی , سفر , شهر , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912