فراجا گردشگری
در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ضرورت بقای موزه ها در تهران

ضرورت بقای موزه ها در تهران به گزارش فراجا رئیس ایكوم ایران اظهار داشت: اجلاس بین المللی ایكوفوم هفته سوم اكتبر سال ۲۰۱۸ برابر با ۳۰ مهر ۱۳۹۷ به مدت سه تا ۵ روز در تهران با برپایی كارگاه های مختلف برگزار می گردد.



سید احمد محیط طباطبایی درباره جزئیات این میزبانی به خبرنگار مهر اظهار داشت: ایكوفوم بخش موزه شناسی ایكوم است و نماینده آن سال قبل به ایران آمد و ما به او خیابان سی تیر را كه پر از موزه های متفاوت است نشان دادیم از جمله خلیفه گری ارامنه كه به عنوان موزه ای غیردولتی و مذهبی شناخته می شود، پایین تر از آن موزه ابگینه كه نمونه ای خوب از یك موزه كلاسیك است و موزه علوم و فناوری كه شی محور بوده و تجربه های تاریخی را به یك اثر تبدیل نموده است. بعد از آن موزه دیرینه شناسی قرار دارد كه پشتوانه آن مركز دیرینه شناسی كشور است و نمونه های آن در آتن وجود داشته و یا هنوز در بغداد موجود است. موزه اندیشه محوری هم وجود دارد كه نامش صلح است و می تواند نمونه موزه ای باشد كه یك اندیشه را ترویج داده است. موزه وقفی ملك هم در همین راستا قرار دارد. ازاین رو این محور از موزه صلح تا موزه ارامنه را شامل می گردد. البته از نظر من كنیسه هم موزه است اما این مكان ها باید مورد بحث بیشتری از جانب مسئولان ایكوفوم قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه خیابان سی تیر محور مطالعات ایكوفوم خواهد بود اضافه كرد: بابت هزینه دعوت از سخنران ها و هیات اجرایی باید اسپانسر داشته باشیم اما افراد دیگر باید خودشان هزینه شركت در این اجلاس را بدهند.
رئیس ایكوم ایران درباره اینكه چرا با وجود اعلام سال ۸۵ در شیراز مبنی بر استانداردسازی موزه ها، هنوز این اتفاق نیفتاده است اظهار داشت: بعضی از اوقات این مباحث پیش می آید مانند اینكه آیا این جا موزه شود یا نه و اینكه این مكان مایه آبروریزی است بهتر است موزه نباشد و از این دست مباحث نسبی. اینكه آن مكان كجاست، در كدام موقعیت قرار دارد و زیرمجموعه كجاست نسبت آن موزه هم تغییر می كند. یعنی در یك موزه حضور دو نگهبان كافی است و در موزه دیگر حفاظت الكترونیكی هم بسیار كم است. ازاین رو رده بندی موزه ها بسیار متفاوت است. همه موزه ها از دید ما مهم هستند اما به هر حال نوع كار و خدماتی كه داده می گردد به نسبت جایگاهی كه دارند تغییر می كند. بعضی از موزه ها همین كه درشان به روی مخاطب باز است خیلی خوب است.
وی اضافه كرد: تشویق به اینكه موزه بوجود بیاید مهم است. اگر فردی با هر توانی كه دارد یك موزه تولید كرد ما نمی توانیم به او سخت بگیریم كه حتما استانداردهای یك موزه ملی را رعایت كند اما سازمان میراث فرهنگی باید موزه استاندارد داشته باشد. بخش خصوصی معمولا وارد این حوزه نمی شود پس اگر موزه ای تولید كرد باید او را تشویق كنیم. ازاین رو ایكوم واژه بقا را برای موزه ها تعریف كرد.
رئیس ایكوم اظهار داشت: در موزه بندرعباس یك خانم فعالیت می كند و اوست كه این موزه را نگه داشته است. من این موزه را در قالب خودش می سنجم چون او تلاش می كند كه موزه را باز نگه دارد. هرمزگان باید به او كمك نماید تا موزه اش رونق داشته باشد.
محیط طباطبایی بیان كرد: موزه ملی ما به نسبت ۵ سال قبل خیلی اوضاع بهتری دارد. بعضی از موزه های آستان قدس شرایط خوبی پیدا كرده اند. بعضی از موزه ها به لحاظ محتوا باید دارای كیفیت شوند مانند موزه دفاع مقدس. در كل وضعیت موزه ها به نسبت قبل بهتر شده است. همچنان سه چهارم موزه های كشور در اختیار نهادها و ارگانهای دولتی هستند و باید استاندارد شوند.
وی اضافه كرد: چیزی كه باید در موزه ها رعایت شود استفاده معلولان از فضاهای موزه ای است معلول تنها معلول نشسته روی ولیچر نیست. افراد نابینا و یا كوتاه قامتان هم باید بتوانند از موزه استفاده كنند. در بعضی از موزه ها تلاش های بسیار كمی شده است ولی این نمونه ها باید تكثیر شود. به عنوان مثال كاتالوگ موزه ملی برای نابینایان طراحی شده است، این اقدام خوبی بوده كه نشان داده است می توانیم برای موزه های دیگر هم این كار را انجام دهیم.
 

1396/08/27
22:31:46
5.0 / 5
4595
تگهای خبر: دیرینه شناسی , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912