فراجا گردشگری
معاون میراث فرهنگی تاكید كرد

اجازه احداث هواكش مترو در موزه فرش را نمی دهیم

اجازه احداث هواكش مترو در موزه فرش را نمی دهیم فراجا: «محمدحسن طالبیان»تاكید كرد: میراث فرهنگی به مترو اجازه نمی دهد سازه ی هواكش خویش را در محدوده ی این موزه احداث كند، آن ها نخست باید با میراث فرهنگی هماهنگ كنند.



به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، معاون میراث فرهنگی كه عصر روز دوشنبه ۲۷ آذر در مراسم افتتاح پروژه های عمرانی موزه فرش ایران سخن می گفت، خاطرنشان كرد: شركت مترو باید برای عبور خط مترو و تولید هواكش در عرصه ی این موزه با میراث فرهنگی هماهنگی انجام می داد.

وی با بیان این كه میراث فرهنگی نباید اجازه دهد در منظر موزه فرش این كار انجام شود، اضافه كرد: نخست باید طرح از جانب شركت مترو عرضه شود و سپس تائید نهایی در شورای فنی سازمان میراث فرهنگی اعلام شود.

او با بیان این كه سازه ی مترو باید جائی قرار گیرد كه در فضای موزه نباشد و حتی تا حد امكان دیده نشود، ادامه داد: بطور قطع از نظر فنی و مهندسی می توانند این كار را انجام دهند.

وقتی آمدم، وضعیت موزه فرش در شان كشور نبود

معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به انجام پروژه های مرمتی زیادی كه در سطح كشور در حال انجام می باشد، اضافه كرد: اما معمولا چون مراسمی برای رونمائی یا اعلام آن كارها برگزار نمی شود، فكر می كنند در خیلی از نقاط كشور كاری انجام نمی شود.

طالبیان با اشاره به مرمت های زیادی كه در نقاط مختلف كشور در حال انجام می باشد، این اتفاق را یك نهضت در این حوزه دانست و اضافه كرد: وقتی به میراث فرهنگی آمدیم وضعیت موزه فرش ایران در شان كشور نبود، اما اكنون فاز نخست مرمت و ساماندهی آن انجام شده و فازهای بعدی هم در دستور كارند.

زون فرهنگی در خیابان فاطمی و تولید پیاده راه در منطقه

وی با اشاره به وجود فضاهای تاریخی مانند دانشگاه تهران، موزه هنرهای معاصر، پارك لاله، موزه فرش ایران در محدوده ی خیابان فاطمی و كارگر، این منطقه را یك زون فرهنگی دانست و ادامه داد: مقرر است فضای اطراف دانشگاه تهران هم به یك منطقه فرهنگی تبدیل شود.

طالبیان در ادامه با اشاره به شناسایی حدود ۱۱۰ اثر تاریخی در این منطقه اضافه كرد: نقاط بسیار متعددی وجود دارند كه بعنوان نقطه ی شهری دانشگاهی احداث شوند، اكنون كه موزه فرش ایران در میانه ی این مسیر است اگر بتوانیم بحث ترافیك در منطقه را برطرف كنیم، امكان تولید محور پیاده راه در منطقه وجود خواهد داشت، درا ین شرایط می توانیم محورفرهنگی دانشگاهی مناسب تری در منطقه به وجود آوریم.

او هم چنین با اشاره به 40 سالگی موزه فرش، اضافه كرد: دو سال پیش متوجه شدیم كه در طول سال های گذشته هیچ تلاشی برای موزه فرش ایران انجام نشده است، حتما باید مخازن، ویترین ها و فضای موزه را ساماندهی كرد.

وی با اشاره به ضرورت توجه به باغ قرار گرفته در فضای باز موزه فرش ایران هم اظهار نمود: ریشه ی برخی درختان در حال صدمه زدن به ساختمان موزه هستند كه باید با شهرداری در این زمینه مذاكره انجام داد تا درختان جابجا شوند.

او معماری موزه فرش را یكی از مهمترین ساختمان ها از نظر شكل دانست و اضافه كرد: این ساختمان كه شبیه دار قالی است یكی از افتخارات كشور است كه باید به آن توجه كرد.

بودجه های عمرانی نصف شده اند

وی با اشاره به سیاستی كه معاونت میراث فرهنگی برای برای ساماندهی موزه هایی مانند موزه بزرگ خراسان یا موزه فرش در پیش رو گرفته است، اضافه كرد: اكنون كه بودجه های عمرانی نصف شده اند، چاره ای جز مدیریت این وضعیت نداریم. مواردی مانند موزه فرش باید اولویت باشند.

طالبیان با تاكید بر ضرورت به نتیجه رساندن اقداماتِ در اولویت اظهار نمود: بعد از موزه فرش باید حتما سراغ موزه هایی كه جنبه ی ملی دارند، رفت. این موزه ها می توانند زمینه ساز رونقق گردشگری فرهنگی در كشور باشند.

هنوز با ایده آل ها در میراث فرهنگی فاصله داریم

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با بیان این كه در معاونت میراث فرهنگی هنوز با ایده آل ها فاصله زیادی داریم، بیان كرد: معتقدم با این وجود باید با همین رویكرد جلو برویم تا در كارمان موفق باشیم.






1396/09/28
15:32:17
5.0 / 5
4686
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912