فراجا گردشگری
استاد و پژوهشگر گردشگری:

حتی تقویم گردشگری هم نداریم، گردشگری مانع بزرگ تحریم هاست

حتی تقویم گردشگری هم نداریم، گردشگری مانع بزرگ تحریم هاست به گزارش فراجا یك استاد دانشگاه اظهار داشت: ۱۲۰ مشكل را در صنعت توریسم بررسی نموده ایم. یكی از مهمترین این مشكلات در حوزه چالش های نهادی و مدیریتی است.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، نشست گردشگری در گام دوم انقلاب قبل از ظهر روز سه شنبه ۲ مهرماه با حضور خبرنگاران گردشگری برگزار گردید.
در این نشست محمدرضا اكبری استاد و پژوهشگر بیان كرد: با عنایت به مردمی بودن گردشگری و این كه این صنعت نگاه توسعه ای درونی دارد و از ظرفیت های داخلی برای توسعه استفاده می نماید به مانند اقتصاد مقاومتی است. موتور محرك گردشگری تكیه بر ظرفیت های داخلی كشور است. بویژه از نظر منابع انسانی، تاریخی و فرهنگی و ظرفیت های اسلامی كه در كشور است.
وی اظهار داشت: توسعه صنایع دستی تسهیل گری هایی كه در مناطق كمتر برخوردار و... اتفاق اتفاده مانند طرح قلعه گنج، ظرفیت های درونی هستند. محورهای دیگر كه می تواند یكی از شاخصهای بی بدیل توسعه گردشگری ایران باشد افزایش چشم گیر معنویت و اخلاق در جامعه است. ما هیچ كجا شاخص هایی كه در گردشگری تعالی بخش تعریف شده را نداریم. این ظرفیت می تواند برندسازی شود. امیدواریم بتوانیم برند گردشگری دنیای اسلام را به جهان معرفی نماییم.
اكبری اضافه كرد: حالا كه در شرایط تحریم بسر می بریم هر سال با رشد ورود گردشگران روبرو می شویم. چون گردشگری می تواند در مقابل تحریم ها و فشارهای خارجی بایستد.
وی اظهار داشت: ما ۱۲۰ مشكل را در صنعت توریسم بررسی نموده ایم. هر كدام از آنها یك بحث مفصل می خواهد. محور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی كالبدی و محیطی نهادی و مدیریتی مهمترین چالش امروز ما در گردشگری كشور با عنایت به اهداف گام دوم انقلاب است.
این پژوهشگر افزود: ضعف ما در توسعه گردشگری با عنایت به تجربیات ۴۰ سال قبل نهادی و مدیریتی است. امروزه نتوانستیم از نظر نهادی و مدیریتی بگونه ای برنامه ریزی نماییم كه چالش های گردشگری را نداشته باشیم. ما هنوز از ۴۰ سال قبل چالش هایی را در حوزه اقتصاد گردشگری داریم. اغلب سرمایه گذاران بدون مطالعه و شناخت به بخش های مختلف گردشگری ورود می كنند و راهنمایی های نادرست هم سبب می شود خیلی از پروژه های گردشگری منجر به شكست شود.
وی اضافه كرد: زمانی كه ندانیم گردشگری چقدر در اقتصاد ملی تاثیر می گذارد مشكل عدم ثبت حساب های گردشگری را به ما یادآوری می كند. امروزه گردشگری در تولید ناخالص داخلی ۸ درصد سهم دارد. با وجود اینكه شهر مشهد دو برابر تبریز جمعیت دارد اما پروازهای مشهد روزانه ۲۰۰ پرواز ولی تبریز ۴۰ پرواز دارد كه در مقایسه جمعیتی، مشهد می بایست نسبت به تبریز ۸۰ پرواز داشته باشد اما به خاطر وجود زائرین و گردشگران ۲۰۰ پرواز دارد كه این نشان دهنده توسعه گردشگری این شهر است. چه چیزی باعث این تفاوت ها شده است.
وی اظهار داشت: امروزه ۱۱۰ كشور دارای برند گردشگری هستند. با عنایت به اینكه ما ظرفیت فرهنگ اسلامی را داریم ولی به آن نپرداخته ایم. همینطور دولت علاقه ندارد در حوزه برنامه ریزی گردشگری برای توسعه صنعت كاری كند. چون هنوز سند راه برای گردشگری نداریم. هنوز نمی دانیم ۱۰ سال بعد به كجا می خواهیم برسیم. ما حتی تقویم گردشگری نداریم.
اكبری خاطرنشان كرد: نمایشگاه صنایع دستی در حالی برگزار می گردد كه همزمان با آن رویداد همدان ۲۰۱۸ برگزار شده است. میهمانان نمی دانند به كدام برنامه بروند. نقطه سر به سر هتل های ما امروز ۳۵ درصد است. خیلی از قطارها ۸۰ تا ۲۰ درصد ظرفیت خالی دارند ولی حركت می كنند. حاضر نیستند تا قیمت را كمتر كنند حتی با اینكه فرودگاه شیراز با ۲۰ درصد ظرفیت خود كار می كند اما حالا در حال ساخت فرودگاه جدید هستند.


منبع:

1398/07/03
14:33:52
5.0 / 5
4275
تگهای خبر: پرواز , توریسم , شهر , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912