فراجا گردشگری
یك هففته با میراث فرهنگی و گردشگری؛

نشست هتلداران با معاون جدید گردشگری

نشست هتلداران با معاون جدید گردشگری فراجا: نشست هتلداران با معاون گردشگری جدید و انتقادشان از خانه مسافرها و استحكام بخشی تخت سلیمان از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


در این هفته مهمترین انتصاب سازمان میراث فرهنگی بركناری معاون گردشگری و انتصاب سرپرست جدید برای این بخش از سازمان بود. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در حكمی میرهادی قره سید رومیانی را با حفظ سمت به عنوان سرپرست معاونت گردشگری این سازمان منصوب كرد. در جلسه تودیع و معارفه این معاونت نیز نه رئیس سازمان میراث فرهنگی حضور داشت و نه معاون گردشگری سابق.
در این راستا جامعه هتلداران و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی كشور نیز در حمایت از این تغییر نامه نوشتند. كاركنان معاونت گردشگری نیز خرسند از این جابه جایی یك نامه با چندین امضا منتشر كردند.
مخالفت با طرح خانه مسافرها؛ این بار در حضور معاون گردشگری جدید
جمعی از مدیران گروههای هتلداری و اعضای جامعه هتلداران كشور در نشستی دور هم جمع شدند تا درباره بازنگری نظرات و آئین نامه هایی مربوط به سازمان میراث فرهنگی درباره صنعت هتلداری بحث و تبادل نظر كنند.
در این برنامه دو موضوع بیشتر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. یكی از این موضوعات اجرای طرح خانه مسافرها در كشور بود و دیگری هم اندیشی درباره تشكلی كه همه مراكز اقامتی از جمله هتل ها، هتل آپارتمان ها، مهمانپذیرها و خانه مسافرها تحت نظر آن باشند.
سپس سرپرست معاونت گردشگری كشور كه به تازگی حكم خود را از ریاست سازمان میراث فرهنگی گرفته بود پس از شنیدن صحبت های آنها نظرش را در این باره اعلام كرد.
مسیح الله صفا رئیس جامعه هتلداران كیش گفت: اكنون هتل ها خالی هستند و مراكز اقامتی كه عضو جامعه هتلداران و مراكز اقامتی دیگر نیستند و هیچ نظارتی بر كیفیت خدمات آنها نمی شود بسیار مشكل آفرین شده اند و تعداد این مراكز كم نیست. حدود ۲۶ هزار مركز اقامتی غیرمجاز در كیش وجود دارد كه كمتر از ۵۰ درصد ضریب اشغال دارد.
مستقیمی از اتحادیه هتلداران قم نیز گفت: طرح خانه مسافرها حدود ۱۲ سال پیش هم مطرح بود. برخی از آن ها در مشهد هم كار می كردند اما تحت عنوان خانه های استیجاری. در مسئولیت جدید سازمان میراث فرهنگی نیز با عنوان خانه مسافر در آئین نامه های گردشگری نام برده شده اند.
این هتلدار ادامه داد: به ما اعلام كردند اگر هتل ها استانداردسازی كنند نرخ شان آزاد می شود بعد شركت های كوچكی برای استانداردسازی ایجاد كرده و تمام كشور را ملزم كردند كه باید تحت نظارت آن استانداردسازی شود. پروانه های هتل های ما را نیز تقلیل داده و اعلام كردند كه باید هر سال تمدید شوند.
تبادل نظر درباره ایجاد یك تشكل واحد برای همه واحدهای اقامتی كشور
یكی از موضوعات مطرح شده در نشست هم اندیشی اعضای جامعه هتلداران كشور كه عصر روز اول مرداد در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد ایجاد تشكل واحدی برای همه مراكز اقامتی از جمله هتلها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها و خانه مسافرها بود. در این نشست هر یك از اعضای این جامعه نظرات خود را پیرامون این تشكل اعلام كردند.
مستقیمی از اتحادیه هتلداران قم در این باره گفت: ما اكنون در حالی برای مهمانپذیرها تصمیم گیری می كنیم كه نماینده ای از آنها در این نشست حضور ندارد. مهمانپذیرها تشكل های خوبی در چند شهر دارند پس نمی توان در این جلسه برای آنها تصمیم گیری كرد.

خداكرم نصرتی از هتلداران بوشهر نیز گفت: سازماندهی خانه مسافرها چه سودی برای ما دارد چرا ما باید آنها را سازماندهی كنیم. شاید در برخی از شهرها مانند مشهد وجود این خانه مسافرها و سازماندهی آنها نیاز باشد ولی در جایی مثل بوشهر ضرورت ندارد.
وی گفت: بهتر است بار آنها را روی دوش ما هتلداران نگذارید چون نمی توانیم فردا پاسخگوی تخلفات آنها باشیم.
در این نشست برخی از اعضای جامعه موافق چنین تشكلی بودند و برخی دیگر مخالفت كردند. دلیل مخالفتشان هم این بود كه خانه مسافرها مشكلات زیادی را ایجاد كرده اند كه حضور آنها در كنار هتل ها آن هم در یك تشكل واحد شاید درست نباشد.
ایجاد تشكل مجتمع های بین راهی
سومین جلسه كارگروه هتل داری و مجتمع های پذیرایی شورای عالی سیاستگذاری تدوین سند ملی توسعه گردشگری با همكاری كمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمان میراث فرهنگی در سالن اجتماعات شركت توسعه سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی برگزار شد.
در این برنامه اعضای جامعه هتلداران ایران سرمایه گذاران مجتمع های خدمات بین راهی، دبیر كمیته گردشگری كمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور كمیسیون اجتماعی مجمع حضور داشتند.
در این برنامه جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران كشور گفت: برای تهیه سند توسعه گردشگری كشور كارگروه هایی تشكیل شده بود كه یكی از آنها كارگروه هتلداری و واحدهای بین راهی و پذیرایی است. در این جلسه قرار است مسائل و مشكلات مربوط به مجتمع های بین راهی و واحدهای پذیرایی حتی واحدهای پذیرایی داخل هتل ها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
حمزه زاده بیان كرد: عمده مشكلات این است كه بارها مسئولان مجتمع های بین راهی اعلام می كنند از شورای اصناف درباره پروانه كسب به آن ها مراجعه كرده و یا باید به وزارت بهداشت پاسخ بدهند. همچنین از لحاظ مالی نیز این واحدهای كوچك دچار مشكلات فراوانی هستند. تصور می كنم بالای ۲ هزار واحد بین راهی داریم كه فقط برای واحدهای شمال كشور یك تشكل ایجاد شده و برای واحدهای جاده هراز نیز یك تشكل دیگر. اما هنوز در سطح كشور یك تشكل قوی كه تمام مجتمع ها را تحت پوشش داشته باشد نداریم، پس باید برای ایجاد چنین تشكلی به این مجتمع ها كمك شود، چون آن ها هم از خانواده هتل ها هستند.
تفاهم نامه استحكام بخشی سایت جهانی تخت سلیمان تمدید شد
نشست بررسی روند استحكام بخشی ایوان غربی تخت سلیمان (ایوان خسرو) با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی كشور، فرهاد عزیزی مدیر كل امور پایگاه های جهانی، پروفسور یگر، محمد فتحی مدیر پایگاه تخت سلیمان به همراه تعدادی از كارشناسان ارشد پایگاه های جهانی تخت سلیمان و ارگ بم برگزار شد.
پرفسور یگر به عنوان یكی از اساتید دانشگاه درسدن آلمان كه از سال ۲۰۱۱ با مجموعه های جهانی تخت سلیمان و ارگ بم همكاری دارد در این نشست به ارائه گزارش عملكرد تیم آلمانی در رابطه با اقداماتی كه در محوطه جهانی تخت سلیمان انجام شده پرداخت. همچنین در این نشست مجموعه فعالیت هایی كه قرار است كارشناسان ایرانی با همكاری دانشگاه درسدن در ارگ بم، میدان نقش جهان اصفهان و شوشتر در آینده انجام دهند مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین تفاهم همكاری مشترك بین سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه درسدن آلمان در خصوص استحكام بخشی ایوان غربی تخت سلیمان كه از شاخص ترین بناهای این مجموعه با دو دوره معماری ساسانی و ایلخانی است به مدت ۵ سال تمدید شد.
 

1396/05/05
00:22:26
5.0 / 5
5514
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912