فراجا گردشگری
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید خبر داد

آخر فصل چهارم كاوش آبراهه های تخت جمشید

آخر فصل چهارم كاوش آبراهه های تخت جمشید به گزارش فراجا فارس مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اظهار داشت: فصل چهارم كاوش آبراهه های تخت جمشید، با هدف بازگشایی بخش جنوبی آبراهه ی خاوری دروازه ی ناتمام انجام و طی آن با ایجاد كارگاه هایی در محل دیوار جنوبی تخت گاه، حیاط خاوری كاخ آپادانا و حیاط شمالی كاخ هدیش، این قسمت ها هم كاوش شد.


حمید فدایی یکشنبه ۲۰ مهر به خبرنگاران اظهار داشت: فصل چهارم کاوش آبراهه ها در ادامه فصل قبلی و در بخش شرقی دروازه نیمه تمام متمرکز و با کاوش بخش عمده ای از مسیر مسدود آبراهه ها همراه بود و در نتیجه آن انتظار می رود مبحث هدایت و دفع آب های سطحی در این بخش از تختگاه به خوبی صورت گیرد.
فدایی با اشاره به کشف بقایایی از اسکلت های حیوانی و انسانی در این مرحله از کاوش ها که منجر به ایجاد ظرفیتی جدید در مطالعات رویدادهای دوره هخامنشی شده است، اظهار داشت: در این فصل شاهد بازگشایی و مرمت برخی از دریچه های مسدود شده آبراهه ها بودیم که مهمترین آنها دریچه آبراهه محوطه شرقی کاخ آپادانا و حیاط شمالی کاخ هدیش بود.
سرپرست گروه کاوش آبراهه های تخت جمشید هم اظهار داشت: سال ۱۳۹۶ و در جریان فصل سوم کاوش، در محل دریچه ی A آبراهه ی خاوری دروازه ی ناتمام به تراکمی از اسکلت های انسانی و حیوانی برخورد و این مورد سبب شد تا در آن زمان با عنایت به محدودیت فضای آبراهه و کند شدن روند کار، عملیات به جای قسمت جنوبی، به سمت شمال آبراهه هدایت شود.
علی اسدی اظهار داشت: کاوش فصل سوم در این قسمت تا فاصله ی ۳۳.۵ متری ادامه یافت و نهایتا با شناسایی یک اسکلت کامل انسانی به پایان رسید، اما به انتها رسیدن زمان مجوز کاوش، کار به فصل چهارم موکول شد.
اسدی با اشاره به فعال شدن چندین کارگاه به صوررت همزمان در فصل چهارم کاوش، اظهار داشت: با عنایت به تجربه ی فصل سوم، پیشبینی می شد که در راه یکی از آبراهه ها به اسکلت های انسانی و جانوری برخورد نماییم و با هدف پیشگیری از کند شدن کار و از دست دادن زمان، کارگاه دیگری در فاصله ۴۰ متری کارگاه اول ایجاد و فعال شد.


کشف چهره تراشیده انسان و ۱۰ اسکلت انسانی و حیوانی
او با اشاره به اینکه اسکلت های جدید در محل جنوب دریچه A پیدا شد، اظهار داشت: علاوه بر این اسکلت ها در ایام پایانی کاوش یک چهره انسانی تراشیده شده بر روز زائده ی صخره ای دیواره ی شرقی کارگاه شناسایی شد که در نوع خود جالب توجه بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر شیراز همینطور از انجام عملیات استقامت بخشی دیواره و کف کارگاه بوجود آمده بر روی دیوار تختگاه اطلاع داد و در مورد مهمترین نتایج حاصل از این کاوش، به بازگشایی بیشتر از ۴۰ متر از مسیر جنوب آبراهه ی خاوری دروازه ی ناتمام، شناسایی بقایای ۹ اسکلت انسانی و ۱ اسکلت حیوانی، شناسایی یک چهره ی انسانی تراشیده شده بر دیواره ی شرقی آبراهه ی خاوری دروازه ناتمام، آشکارسازی بخش بیشتری از نمای دیوار جنوبی تختگاه و یافت قطعات مختلف نقش برجسته و دیگر اجزای کاخ های آن، بازگشایی دریچه ی هخامنشی مسدود شده بر روی آبراهه ی حیاط خاوری کاخ آپادانا، بازگشایی دریچه ی هخامنشی مسدود شده بر روی آبراهه حیاط شمالی کاخ هدیش، اشاره نمود.






منبع:

1399/07/20
14:48:18
5.0 / 5
1458
تگهای خبر: مرمت , میراث , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912