فراجا گردشگری
ضرغامی:

اعلام نظر درباره خلأهای احتمالی دیرینه شناسی با وزارت میراث است

اعلام نظر درباره خلأهای احتمالی دیرینه شناسی با وزارت میراث است وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: اطلاعی از طرح استفاده بهینه از اشیاء باستانی و گنج ها ندارم اما اگر در زمینه میراث فرهنگی به ویژه دیرینه شناسی خلایی باشد وزارت میراث فرهنگی باید نظر دهد.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در حاشیه رونمایی از پلاک خودرو های تاریخی که عصر امروز ۲۱ اردیبهشت ماه در وزارت میراث فرهنگی انجام شد در جمع خبرنگاران درباره طرح نمایندگان مجلس با عنوان بهینه سازی اشیای تاریخی و گنج ها اظهار داشت: درباره خبر مربوط به تهیه و جزییات ساماندهی اشیای تاریخی اطلاعی ندارم ما هم در رسانه ها بندهایی از آنرا خواندیم. اگر قرار باشد در زمینه میراث فرهنگی به ویژه اکتشافات و حفاری ها که مسئله پیچیده و مهمی است و خلأ قانونی وجود داشته باشد وزارت میراث فرهنگی باتوجه به اشراف علمی که در این عرصه دارد باید نظرات خودرا بصورت کارشناسی با نمایندگان مجلس در جلسات مختلف مطرح کند تا این خلاء ها پر شوند.
ضرغامی اظهار داشت: آخرین مرحله قانون جامع وزارت میراث فرهنگی در شورای معاونان طی شد. پس از دهها جلسه کارشناسی با بیش از صد ماده در زمینه های وزارتخانه نیازهای قانونی را اعلام کردیم. بخش مفصلی از آن درباره خلاء های میراث فرهنگی است. این قانون در یکی دو هفته آتی در دستور کار دولت قرار می گیرد.
وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: در گذشته این قانون یک دفعه در کمیسیون ها عنوان شد. از دولت تقاضا داریم سیر طولانی در کمیسیون ها برای آن طی نکنند و بخش هایی که تصریح و اضافه کردیم را مد نظر قرار دهد تا پس از تصویب دولت بصورت لایحه تقدیم مجلس شود.
وی اظهار داشت: هرگونه حفاری باید برمبنای مطالعات دقیق و پژوهش هایی که در قالب حریم های تعیین شده وجود دارد انجام گیرد. پس هر طرحی که بیاید باید این اصل کلی را مورد توجه قرار دهد.
ضرغامی اضافه کرد: از پیش از انقلاب قوانین مختلفی در زمینه ماموریت های وزارت میراث فرهنگی وجود داشته است. آنقدر این قوانین زیاد است که اگر کسی بخواهد توجیه باشد باید وقت زیادی برای آن بگذارد. قانونی که نوشتیم مسائل اصلی حوزه ما را روشن می کند.
وزیر میراث فرهنگی اشاره کرد: با همکاری دولت و مجلس اعتبارات وزارت میراث فرهنگی از ۱.۵ همت معادل ۱.۷ هزار میلیارد تومان به ۲.۶ هزار میلیارد تومان بالا رفته است یعنی ۷۷ درصد به اعتبارات ما اضافه شده است. این در حالیست که بودجه عمرانی کشور ۳۵ درصد افزایش داشت. بخش زیادی از این افزایش در زمینه مرمت آثار تاریخی است. ما ۲۴۰ میلیارد تومان بودجه مرمت در سال ۱۴۰۰ داشتیم که اگر برای ۳۵ هزار بنای تاریخی تقسیم می شد هر بنا روزی ۳۰ هزار تومان بودجه داشت. سفرهای استانی به طور معمول مصوبات خوبی دارند. در مسافرت استانی اصفهان ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار جدید برای بخش های مختلف وزارت تصویب گردید. انتهای هفته نیز سفر استانی به چهارمحال و بختیاری خواهیم داشت و شهرستان بروجن منطقه مورد بررسی من مشخص شده است.
وی اظهار داشت: برخی اوقات می گویند که بهتر است وزیر میراث فرهنگی به همان میراث توجه کند و کاری به حوزه های دیگر نداشته باشد در صورتیکه هر فردی وقتی به شهرستانی می رود حوزه ماموریت خودرا بصورت ویژه باید بررسی کند اما نماینده دولت در آن شهرستان نیز هست. بدین سبب هر شب در شورای اداری استان با حضور رییس جمهور باید گزارشی از بازدیدهای خودرا ارائه نماییم.
ضرغامی در ادامه اظهار داشت: کسانی که انتقاد می کنند چرا من به جایی مانند کبوترخانه رفته ام اطلاعاتی میراث ندارند. آنها نمی دانند کبوترخانه چه نوع میراثی است و چه نوع معماری در آن به کار رفته است یا وقتی به سافاری رفته ام برای ماشین بازی نبوده است. وی ادامه داد: منطقه ای در نزدیک شهر یزد هست که افراد برای رفتن به آنجا و یک دور سافاری سواری ۵۰ هزار تومان هزینه می کنند. در کنارش خدمات دیگری نیز می گیرند. این هزینه برای کسانی که دسته جمعی سفر می کنند کم است. ضرغامی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص این که چرا باید توریستهای خارجی از سوبسید ایرانیها بهره برده و برای آنها شرایط سفر ارزان به ایران فراهم گردد اظهار داشت: همه می دانیم که باید گردشگری رونق پیدا کند چون به اشتغال مردم کمک می نماید. هر توریست خارجی تقریباً ۷۰۰ دلار در ایران هزینه می کند البته در جایی مانند قطر این هزینه ۲ هزار دلار است. وی اشاره کرد: اگر کسی در کشورهای همسایه یا مجاور به ایران بیاید و حساب کند که چقدر باید پول هواپیما و هتل بدهد از آمدن منصرف می شود. باید ظرفیتی ایجاد کرد که آن توریست بتواند بجای مسیر هوایی بوسیله زمینی وارد ایران شود. وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: ما باید سفر ارزان را برای خودمان ایجاد نماییم اما اگر برای سفر توریستهای خارجی نیز اقدامی شود تا گردش در ایران سهل و ارزان باشد مطمئناً همه از آن استقبال می کنند چون توریست بیشتر به درآمد بیشتر منجر می شود.

1401/02/24
13:47:41
0.0 / 5
545
تگهای خبر: باستان شناس , توریست , حفاری , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912