فراجا گردشگری

تمرکز گردشگری ایران بر بازار کشورهای هم مرز

تمرکز گردشگری ایران بر بازار کشورهای هم مرز

فراجا: معاون گردشگری از تمرکز بر توسعه گردشگری داخلی و بازار کشورهای هم مرز، خصوصاً عراق، افغانستان و پاکستان آگاهی داد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری که به مناسبت هفته گردشگری در معاونت گردشگری برگزار گردید، اظهار داشت: این دو مناسبت مجالی برای پیوند میان فرهنگ و معنویت با مفاهیمی همچون ایثار، فداکاری، دلبستگی به سرزمین و هویت ملی فراهم نموده است؛ مفاهیمی که می توان آنها را در چارچوب گردشگری فرهنگی و روایت محور به جامعه و گردشگران معرفی نمود.
وی اضافه کرد: گردشگری صرفا جابه جایی و سفر نیست، بلکه شناخت فرهنگ، اقوام، تاریخ، آداب و رسوم و مجموعه جذابیت ها و روایت هایی است که یک ملت می تواند با خود به همراه داشته باشد.
محسنی بندپی ضمن اشاره به شعار سال جاری سازمان جهانی گردشگری و تاکید آن بر دستور کار دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی در بازطراحی گردشگری، اظهار داشت: این شعار اتفاقی نیست و نشان دهنده مسیری است که جهان در حوزه گردشگری در پیش گرفته است. ما نیز باید در برنامه ریزی ها و ماموریت هایی که بر عهده داریم، از دانش و تکنولوژی روز برای ارزیابی، اصلاح و بازطراحی برنامه ها استفاده نمائیم.
معاون گردشگری اضافه کرد: امروز هوش مصنوعی می تواند در مدت بسیار کوتاهی اطلاعات و محتوای مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهد، اما در کنار استفاده از این تکنولوژی باید مراقب باشیم که وابستگی به آن سبب کاهش خلاقیت و قابلیتهای انسانی نشود.
وی با اشاره به اینکه تجربه وابستگی اقتصاد کشور به نفت نشان داده است که اتکای بیش از حد به یک منبع می تواند صدمه زا باشد، اظهار داشت: باید از فناوری، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی به شکلی استفاده نمائیم که راندمان و تاب آوری اقتصادی افزایش یابد.
محسنی بندپی تصریح کرد: تکنولوژی های جدید می توانند در انتخاب مقصد، برنامه ریزی سفر، بازاریابی، رزرو خدمات، عرضه خدمات و حتی پیشرفت تجربه توریست مورد استفاده قرار گیرند. از ین جهت، بازطراحی گردشگری در شرایط فعلی یک لزوم اجتناب ناپذیر است و این بازطراحی باید متناسب با مقتضیات کشور هدایت شود.
وی خاطرنشان کرد: در عین استفاده از تکنولوژی های جدید، باید اصالت فرهنگی و تاریخی کشور حفظ شود و از ظرفیت فناوری برای شناخت بهتر بازارها، معرفی مقاصد، افزایش تأثیرگذاری سفر، افزایش راندمان و پیشرفت تجربه گردشگران بهره گرفت.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همینطور از عزم این وزارتخانه برای قرار دادن گردشگری ایران در راه هوشمندسازی و تحول دیجیتال اطلاع داد و اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان، استارت آپ ها، دانشگاه ها، بخش خصوصی و کنشگران خلاق و نوآور حوزه گردشگری می توانند در این راه نقش جدی ایفا کنند.

گردشگری بعد از جنگ ۱۲ روزه نیز مسیر خودرا ادامه داد

محسنی بندپی ضمن اشاره به تاثیر جنگ ۱۲ روزه بر صنعت توریسم کشور اظهار داشت: در خردادماه ۱۴۰۴ با جنگ ۱۲ روزه مواجه شدیم و این اتفاق بر روندی که در توسعه گردشگری داخلی و خارجی شروع کرده بودیم، تاثیر گذاشت.
وی اضافه کرد: دولت در طول این مدت، پیشرفت جایگاه گردشگری در نظام حکمرانی، تقویت دیپلماسی گردشگری، توسعه همبستگی و همکاری و تسهیل فرآیندها و حمایت جامع از بخش خصوصی را در دستور کار داشته است.
معاون گردشگری ضمن اشاره به روند آمارهای گردشگری اظهار داشت: در فروردین ۱۴۰۴ و سه ماه پایانی سال ۱۴۰۳، بر مبنای آمارهای سازمان جهانی گردشگری، رشد معناداری در گردشگری داشتیم، اما بعد از وقوع جنگ ۱۲ روزه، این روند منفی شد.
وی با اشاره به اینکه گردشگری در عین پویایی و جذابیت، آسیب پذیری های خاص خودرا دارد، اظهار داشت: گردشگری یکی از صدمه پذیرترین صنایع در حوزه اقتصاد، اشتغال و ارزآوری است و احیا و بازسازی این صنعت و برگرداندن اعتماد به چرخه گردشگری، طبیعتاً به زمان نیاز دارد.
محسنی بندپی اضافه کرد: با توجه به این شرایط، گردشگری متوقف نشد. دانش و تجربه ای که در این زمینه وجود داشت، با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه ها به طراحی سناریوهای مختلف برای شرایط «نه جنگ و نه صلح» منجر گردید و کنشگران این حوزه تلاش کردند برنامه های خودرا متناسب با شرایط پیش ببرند.
وی ضمن اشاره به استمرار محدودیت ها و تحریمها در حوزه حمل و نقل هوایی اظهار داشت: حتی در حالی که محدودیت هایی برای تأمین سوخت و قطعات هواپیما وجود دارد، صنعت توریسم تلاش نموده مسیر خودرا حفظ کند و برای شرایط مختلف سناریو داشته باشد.
معاون گردشگری تاکید کرد: مجموعه این تجربه ها نشان داده است که گردشگری باید علاوه بر توسعه، از تاب آوری لازم در مقابل بحران ها نیز برخوردار باشد و استفاده از فناوری، هوشمندسازی، ظرفیت بخش خصوصی و دانش دانشگاهی می تواند در افزایش این تاب آوری نقش مؤثری داشته باشد.

تمرکز بر توسعه گردشگری داخلی و بازارهای کشورهای هم مرز

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اشاره به سناریوهای طراحی شده برای مدیریت شرایط مختلف، اظهار داشت: در شرایط فعلی دو محور اصلی را در دستور کار قرار داده ایم؛ نخست توسعه گردشگری داخلی و دوم تمرکز بر بازارهای گردشگری خارجی، بخصوص کشورهایی که با ایران مرز زمینی دارند.
بندپی اضافه کرد: در حوزه گردشگری خارجی، اولویت نخست ما کشور عراق است و در این راستا در یکی از جلسات در ارتباط با فعال سازی دیپلماسی گردشگری و تقویت روابط خارجی، ۹ محور برای تحرک بخشی به گردشگری میان ایران و عراق عنوان شد.
وی اضافه کرد: همینطور دفاتر خدمات مسافرتی کشور را برای فعالیت بیشتر در بازارهای افغانستان و پاکستان فعال کرده ایم و تلاش داریم ظرفیتهای گردشگری ایران را در این بازارها بیشتر از گذشته معرفی نماییم.
معاون گردشگری تاکید کرد: حضور ایران در نمایشگاه های گردشگری نیز با جدیت دنبال می شود و حتی اگر شرایط به شکلی باشد که برای حضور در یک مقصد نیاز به چند جابه جایی پروازی داشته باشیم، در این نمایشگاه ها شرکت خواهیم کرد.
محسنی بندپی اظهار داشت: پیام ما اینست که حتی در شرایط جنگ نیز هیچ فرصتی را برای معرفی ظرفیتهای گردشگری کشور از دست نخواهیم داد و تلاش می نماییم با استفاده از همه ظرفیتهای موجود، حضور ایران را در بازارهای هدف حفظ نماییم.

۳۱۷ پروژه گردشگری با مجموع سرمایه گذاری بالغ بر ۱۴۰۰ همت در دست اجراست

در ادامه؛ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از آغاز روند جدیدی برای رفع موانع ساخت وساز تأسیسات گردشگری اطلاع داد و اظهار داشت: با همکاری سازمانهای دولتی و شهرداری ها، خیلی از موانع پیش روی سرمایه گذاران در این زمینه درحال برطرف شدن است.
وی ضمن اشاره به جلسه ای با شهرداری تهران اظهار داشت: در این جلسه، هفت سرمایه گذار به شکل جداگانه مسایل و موانع پروژه های خودرا مطرح نمودند و با بررسی موضوعات، برای رفع مشکلات آنها تصمیم گیری شد.
بندپی اضافه کرد: در یکی از این موارد، مبحث ساخت یک هتل مطرح بود که با هماهنگی انجام شده، امکان افزایش ارتفاع ساختمان تا ۷۰ طبقه فراهم گردید. چنین پروژه هایی باتوجه به موقعیت و چشم اندازی که ایجاد می کنند، می توانند به مجموعه هایی با خصوصیت های خاص و جذابیت بالا در حوزه گردشگری تبدیل شوند.
معاون گردشگری ضمن اشاره به حجم پروژه های در دست اجرا اظهار داشت: اکنون حدود ۳۱۷ پروژه گردشگری با مجموع سرمایه گذاری بالغ بر ۱۴۰۰ همت در دست اجراست که نشان دهنده ظرفیت قابل توجه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه می باشد.
وی همینطور به پشتیبانی از بوم گردی و صنایع دستی اشاره نمود و اظهار داشت: حدود ۱۲.۳ همت برای پشتیبانی از مشاغل خرد و خانگی درنظر گرفته شده است که می تواند به توسعه بوم گردی، صنایع دستی، اشتغال روستایی و رونق گردشگری در مناطق روستایی کمک نماید.
بندپی ضمن اشاره به پروژه های قابل استفاده اضافه کرد: اکنون حدود سه هزار پروژه در آستانه بهره برداری قرار دارند و بخشی از آنها در هفته گردشگری افتتاح می شوند. همان گونه که اعلام شد، در این هفته ۲۴۶ پروژه گردشگری به بهره برداری خواهد رسید که در بین آنها هتل های پنج ستاره در مشهد، اصفهان و رشت، یک هتل چهارستاره و چند هتل سه ستاره نیز قرار دارند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی تاکید کرد: با وجود چالش هایی که در راه توسعه گردشگری وجود دارد، اجرای تکالیف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه برای افزایش ظرفیت اقامتی کشور در دستور کار قرار دارد و وزارت میراث فرهنگی اجرای این تکالیف را دنبال می کند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ضمن اشاره به تاثیر گسترش فناوری و هوش مصنوعی بر بازار کار اظهار داشت: با ورود تکنولوژی های جدید، دیجیتال سازی و هوش مصنوعی به حوزه های مختلف، بخشی از نیروی انسانی کم می شود، اما باید هم زمان مسیرهای جدیدی برای ایجاد و حفظ اشتغال فعال شود.
وی اضافه کرد: در این راستا، تفاهمنامه ای میان معاونت صنایع دستی و معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی درحال اجراست که بر مبنای آن، هتل های چهار و پنج ستاره ملزم می شوند فضایی را برای عرضه صنایع دستی اختصاص دهند تا گردشگران و مسافران بتوانند در زمان اقامت از محصولات صنایع دستی نیز بهره گیرند.
بندپی ضمن اشاره به اختصاص ۱۲.۳ همت برای پشتیبانی از مشاغل خرد و خانگی اظهار داشت: بخشی از سیاستهای اشتغال زائی در حوزه گردشگری و صنایع دستی از راه پشتیبانی از مشاغل خرد و خانگی دنبال می شود تا آثار احتمالی کاهش اشتغال ناشی از گسترش فناوری در بخش های مختلف جبران شود.
معاون گردشگری همینطور درباره ی «سفرکارت» اظهار داشت: این طرح بیشتر با هدف پشتیبانی از اقشار کم درآمد و تسهیل امکان سفر برای این گروه ها دنبال می شود، اما برای اجرای کامل آن موانعی وجود دارد. در همین زمینه جلسات مختلفی برگزار شده و مبحث گرفتن مجوزهای لازم از بانک مرکزی درحال پیگیری است.
وی اضافه کرد: تلاش می نماییم با رفع موانع موجود، امکان اجرای مؤثرتر سفرکارت فراهم گردد تا این ابزار بتواند در تسهیل سفر اقشار مختلف جامعه نقش داشته باشد.
بندپی در جواب پرسشی درباره ی آمار گردشگران ورودی و نحوه محاسبه افرادی که با اهداف کاری وارد کشور می شوند، اظهار داشت: آمار توریسم باید بر مبنای تعاریف و شاخصهای مشخص این حوزه محاسبه شود و میان گردشگر، مسافر و افرادی که با اهداف کاری یا اقامت های غیرگردشگری وارد کشور می شوند، تفکیک وجود دارد.
وی اضافه کرد: بررسی دقیق آمار گردشگران ورودی، بخصوص در ارتباط با اتباع کشورهای همسایه و افرادی که با اهداف کاری وارد کشور می شوند، نیازمند تفکیک نوع سفر و هدف ورود است تا آمار توریسم به صورت دقیق تری عرضه شود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تاکید بر لزوم توجه جدی به محیط زیست در توسعه گردشگری اظهار داشت: ملاحظات محیط زیست باید در صدر برنامه ریزی ها و اقدامات این حوزه قرار داشته باشد و موضوع هایی مانند مصرف سوخت و انرژی، نحوه عرضه خدمات و مدیریت پسماند باید با رویکرد محافظت از محیط زیست دنبال شود.
وی اضافه کرد: امروز آثار استفاده گسترده از برخی مواد پلاستیکی حتی در زنجیره غذایی و بدن انسان نیز مورد توجه قرار گرفته است و این موضوع نشان داده است که صنعت توریسم نیز باید در استفاده از منابع و مواد مصرفی، الزامات محیط زیست را جدی بگیرد.
بندپی ضمن اشاره به رویکرد سازمان جهانی گردشگری در تعیین شاخصهای توسعه گردشگری اظهار داشت: در ارزیابی مقاصد گردشگری، تعامل پذیری جوامع محلی با محیط زیست و رعایت اصول پایداری از مؤلفه های مهم به حساب می آید و این رویکرد باید در برنامه ریزی گردشگری کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون گردشگری تاکید کرد: توسعه گردشگری بدون توجه به ظرفیتهای محیط زیستی و توان جوامع محلی، پایدار نخواهد بود و سیاستهای این حوزه باید به شکلی تنظیم شود که ضمن رونق گردشگری، محافظت از منابع طبیعی و محیط زیست نیز تضمین شود.

بندپی: ضریب اشغال هتل ها در شهریور ۱۴۰۵ نسبت به سال قبل بالا رفته است

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه ضریب اشغال هتل ها در شهریور ۱۴۰۵ نسبت به شهریور سال قبل افزایش داشته است، اظهار داشت: آمار در ارتباط با ضریب اشغال تخت در استانهای مختلف به شکل مستند قابل عرضه و بررسی است.
وی در جواب پرسشی درباره ی وضعیت اشغال مراکز اقامتی اظهار داشت: افزایش ضریب اشغال هتل ها در شهریور سال جاری نسبت به شهریور ۱۴۰۴ یک حقیقت اثبات شده است و آمار دقیق آن به تفکیک استانها و ضریب اشغال تخت قابل عرضه است.
وی با تاکید بر شفافیت در عرضه آمار اضافه کرد: هیچ آماری در طول دوره مدیریتی خود عرضه نکرده ام که پشتوانه و استدلال نداشته باشد. ما اهالی رسانه را از خودمان جدا نمی دانیم و درباره ی مسایل و مشکلات موجود نیز چیزی را از رسانه ها پنهان نمی نماییم.
بندپی ضمن اشاره به رشد هزینه های جاری کشور اظهار داشت: افزایش نرخها حقیقت موجود کشور است و تورم سبب شده هزینه های مختلف همچون حمل و نقل، مواد غذایی، انرژی و سایر خدمات افزایش پیدا کند. مراکز اقامتی نیز با رشد هزینه های خود مواجهند و این مورد باید در تعیین نرخ خدمات آنها مورد توجه قرار گیرد.
معاون گردشگری ضمن اشاره به رشد هزینه های هتل ها، همچون هزینه تأمین مواد غذایی، شست وشوی ملحفه و نیروی انسانی، خاطرنشان کرد: نرخ گذاری مراکز اقامتی باید به شکلی باشد که برای آنها نیز اقتصادی باشد؛ چونکه رشد هزینه های تولید و عرضه خدمات، واقعیتی است که نمی توان آنرا نادیده گرفت.
وی درباره ی لزوم تحریک تقاضای سفر نیز اظهار داشت: با وجود افزایش قیمت ها، باید همه مؤلفه هایی که می تواند به تحریک تقاضا و رونق گردشگری کمک نماید، فعال شود.
بندپی اضافه کرد: در همین هفته گردشگری بیشتر از ۷۰۰ رویداد در سرتاسر کشور برگزار می گردد که بخش قابل توجهی از آنها در استانها و مناطق مختلف برنامه ریزی شده است. جزئیات این رویدادها به تفکیک استانها و حتی شهرها و روستاهای محل برگزاری قابل عرضه است.
وی با تاکید بر این که افزایش قیمت در بخش های مختلف گردشگری قابل انکار نیست، اظهار داشت: هزینه های حمل و نقل، خوراک و اقامت بالا رفته است و باید در کنار این واقعیت، با اجرای برنامه های مختلف، زمینه تحریک تقاضا و رونق گردشگری را فراهم نماییم.

ضریب اشغال هتل ها در چندین استان بالا رفته است

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عرضه آماری از ضریب اشغال تخت در استانهای مختلف اظهار داشت: در شهریور ۱۴۰۵ نسبت به شهریور سال گذشته، در بعضی از استانها شاهد افزایش ضریب اشغال مراکز اقامتی بوده ایم.
وی ضمن اشاره به آمار ضریب اشغال تخت در استانهای مختلف اظهار داشت: در اصفهان ضریب اشغال از ۷۵ به ۸۰ درصد، کرمان از ۵۰ به ۵۵ درصد، آذربایجان شرقی از ۸۵ به ۹۰ درصد، اردبیل از ۹۰ به ۹۲ درصد، گیلان از ۹۵ به ۹۸ درصد، قزوین از ۸۵ به ۹۰ درصد، یزد از ۴۰ به ۶۰ درصد، سمنان از ۳۲ به ۴۸ درصد و خراسان شمالی از ۶۵ به ۷۰ درصد بالا رفته است.
وی اضافه کرد: در خوزستان ضریب اشغال ۳۶ درصد باقیمانده و در مازندران نیز این شاخص در سطح ۹۵ درصد بوده است. در قم نیز ضریب اشغال تخت ۸۰ درصد اعلام شده است.
بندپی با تاکید بر لزوم شفافیت در آمار توریسم اظهار داشت: مبنای محاسبه تعداد گردشگران در کشورهای مختلف باید به شکل تطبیقی بررسی شود. در جهان هر فردی که موقتاً از یک کشور وارد کشور دیگر می شود و اقامت کوتاه مدت دارد، در زمره گردشگران محاسبه می شود و مواردی مانند اقامت یک ساله برای کار یا تحصیل از این تعریف جداست.
معاون گردشگری اضافه کرد: برای شفاف سازی، تلاش نموده ایم آمار گردشگران را تفکیک نماییم و مشخص شود چه میزان از ورودها با هدف زیارت، چه میزان با هدف گردشگری و چه میزان در ارتباط با سایر انواع سفر بوده است. این تفکیک به واضح تر شدن آمار توریسم کشور کمک می نماید.
وی ضمن اشاره به اهمیت بازار عراق اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد گردشگران ورودی به ایران از عراق هستند و به این علت این کشور را به عنوان اولین بازار هدف در برنامه دیپلماسی گردشگری مورد توجه قرار داده ایم.
بندپی اظهار داشت: هدف ما اینست که گردشگری ترکیبی میان ایران و عراق توسعه پیدا کند و گردشگران عراقی علاوه بر زیارت، با سایر جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی ایران نیز آشنا گردند.
وی ضمن اشاره به ظرفیت پروازهای خارجی به گیلان اضافه کرد: در شرایط عادی، از مجموع حدود ۱۵۲ پرواز هفتگی به گیلان، حدود ۵۲ پرواز خارجی است که بخشی از آنها از کشورهای عمان، عراق و قطر صورت می گیرد. بخشی از این گردشگران نیز سفر ترکیبی میان مشهد و گیلان دارند.
معاون گردشگری همینطور توسعه گردشگری سلامت را از دیگر محورهای همکاری با بازار عراق دانست و اظهار داشت: تسهیل گردشگری سلامت، بخصوص با استفاده از سامانه های ایجادشده، در دستور کار قرار دارد تا ورود گردشگران سلامت، مقصد آنها، بیمارستان یا پزشک عرضه کننده خدمات و نوع خدمات دریافت شده قابل رصد باشد.
وی اضافه کرد: در حوزه گردشگری عراق، تسهیل ورود خودرو های شخصی گردشگران، پشتیبانی از بخش خصوصی، ایجاد دفاتر اطلاع رسانی در مبادی اصلی مانند شلمچه و مهران و برقراری ارتباط میان کنشگران حرفه ای گردشگری دو کشور دنبال می شود.
بندپی ضمن اشاره به حضور بخش خصوصی ایران در نمایشگاه های بین المللی گردشگری اظهار داشت: در نمایشگاه های مهم بین المللی، وزارت میراث فرهنگی از حضور بخش خصوصی حمایت می کند تا هتلداران، دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری بتوانند ظرفیتهای ایران را معرفی و برای جذب توریست اقدام نمایند.
وی درباره ی رشد هزینه سفر نیز اظهار داشت: اکنون راهکار فوری و مستقیمی برای کاهش همه هزینه های سفر وجود ندارد؛ چونکه بخشهایی مانند حمل و نقل هوایی، زمینی و ریلی دارای سازوکارهای نرخ گذاری خود هستند.
معاون گردشگری اضافه کرد: یکی از اقداماتی که می توان دنبال کرد، اجرای طرح کارت سفر و همینطور مذاکره با مراکز اقامتی است تا در فصل های کم تقاضا، مشوق هایی برای کاهش قیمت اقامت و تحریک تقاضای سفر درنظر گرفته شود.
بندپی ضمن اشاره به محدودیت های ناشی از تحریم های هوایی اظهار داشت: تلاش ما اینست که ظرفیت مرزهای زمینی را تا حد امکان فعال نماییم و از مسیر مذاکره، محدودیت های موجود را کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: توسعه بازارهای منطقه ای، فعال سازی مرزهای زمینی، پشتیبانی از بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت گردشگری ترکیبی می تواند به افزایش ورود گردشگران و تقویت صنعت توریسم کشور کمک نماید.
بطور خلاصه، در همین زمینه جلسات مختلفی برگزار شده و مبحث گرفتن مجوزهای لازم از بانک مرکزی در حال پیگیری است. وی افزود: تلاش می نماییم با رفع موانع موجود، امکان اجرای مؤثرتر سفرکارت فراهم شود تا این ابزار بتواند در تسهیل سفر اقشار مختلف جامعه نقش داشته باشد. بندپی در جواب پرسشی درباره ی ی آمار گردشگران ورودی و نحوه محاسبه اشخاصی که با اهداف کاری وارد کشور می شوند، گفت: آمار توریسم باید بر اساس تعاریف و شاخص های مشخص این حوزه محاسبه شود و میان گردشگر، مسافر و اشخاصی که با اهداف کاری یا اقامت های غیرگردشگری وارد کشور می شوند، تفکیک وجود دارد. وی افزود: بررسی دقیق آمار گردشگران ورودی، به خصوص در رابطه با اتباع کشورهای همسایه و اشخاصی که با اهداف کاری وارد کشور می شوند، نیازمند تفکیک نوع سفر و هدف ورود است تا آمار توریسم به شکل دقیق تری ارائه شود. معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تأکید بر لزوم توجه جدی به محیط زیست در توسعه گردشگری گفت: ملاحظات محیط زیست باید در صدر برنامه ریزی ها و اقدامات این حوزه قرار داشته باشد و موضوع هایی مانند مصرف سوخت و انرژی، نحوه عرضه خدمات و مدیریت پسماند باید با رویکرد صیانت از محیط زیست دنبال شود. وی افزود: امروز آثار استفاده گسترده از برخی مواد پلاستیکی حتی در زنجیره غذایی و بدن انسان نیز مورد توجه قرار گرفته است و این مورد نشان داده است که صنعت گردشگری نیز باید در استفاده از منابع و مواد مصرفی، الزامات محیط زیست را جدی بگیرد. بندپی ضمن اشاره به رویکرد سازمان جهانی گردشگری در تعیین شاخص های توسعه گردشگری گفت: در ارزیابی مقاصد گردشگری، تعامل پذیری جوامع محلی با محیط زیست و رعایت اصول پایداری از مؤلفه های مهم بشمار می رود و این رویکرد باید در برنامه ریزی گردشگری کشور نیز مورد توجه قرار گیرد. معاون گردشگری اشاره کرد: توسعه گردشگری بدون توجه به ظرفیت های محیط زیستی و توان جوامع محلی، پایدار نخواهد بود و سیاست های این حوزه باید بشکلی تنظیم شود که ضمن رونق گردشگری، صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست نیز تضمین شود. معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عرضه آماری از ضریب اشغال تخت در استان های مختلف گفت: در شهریور ۱۴۰۵ نسبت به شهریور سال گذشته، در برخی از استانها شاهد افزایش ضریب اشغال مراکز اقامتی بوده ایم. وی ضمن اشاره به آمار ضریب اشغال تخت در استان های مختلف گفت: در اصفهان ضریب اشغال از ۷۵ به ۸۰ درصد، کرمان از ۵۰ به ۵۵ درصد، آذربایجان شرقی از ۸۵ به ۹۰ درصد، اردبیل از ۹۰ به ۹۲ درصد، گیلان از ۹۵ به ۹۸ درصد، قزوین از ۸۵ به ۹۰ درصد، یزد از ۴۰ به ۶۰ درصد، سمنان از ۳۲ به ۴۸ درصد و خراسان شمالی از ۶۵ به ۷۰ درصد بالا رفته است. وی افزود: در خوزستان ضریب اشغال ۳۶ درصد باقی مانده و در مازندران نیز این شاخص در سطح ۹۵ درصد بوده است. در جهان هر فردی که موقتا از یک کشور وارد کشور دیگر می شود و اقامت کوتاه مدت دارد، در زمره گردشگران محاسبه می شود و مواردی مانند اقامت یک ساله برای کار یا تحصیل از این تعریف جداست. معاون گردشگری افزود: برای شفاف سازی، تلاش نموده ایم آمار گردشگران را تفکیک نماییم و مشخص شود چه میزان از ورودها با هدف زیارت، چه میزان با هدف گردشگری و چه میزان در رابطه با سایر انواع سفر بوده است.
1405/06/31
17:45:33
0.0 / 5
3
تگهای خبر: ابزار , ارتباط , اقامت , بازار
این پست فراجا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این پست فراجا
نظر شما در مورد این پست فراجا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
پربیننده های فراجا

پرچالشهای فراجا

جدیدترینهای فراجا

فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1405

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912

فراجا، بهترین جاها، مناسب ترین هزینه ، با فراجا سفر آسان را تجربه کنید.