فراجا گردشگری

رونمایی از بوستان و گلستان سعدی در موزه كتابخانه سلطنتی نیاوران

رونمایی از بوستان و گلستان سعدی در موزه كتابخانه سلطنتی نیاوران فراجا: موزه كتابخانه سلطنتی نیاوران در ادامه طرح نمایشگاه های دوره ای و رونمایی آثار خود، همزمان با اول اردیبهشت با نمایش بوستان و گلستان از دو نسخه خطی نفیس این موزه رونمایی نمود.



به گزارش فراجا به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، كتاب بوستان به نمایش در آمده اثر كاتب نامی محمد ابن مهدی ابن محمد ملقب به علی اكبر می باشد كه به خط نستعلیق و با درجه استادی به رشته تحریر در آمده است. این اثر در قطع وزیری در تاریخ ۱۲۸۲ هجری قمری كتابت شده و تذهیب آن هم اثر میرزا عبدالوهاب مذهب باشی است.
كتاب گلستان هم اثر استاد حاجی محمد ابن محمد ابراهیم است كه به خط نستعلیق با درجه ممتاز در سال ۱۲۱۹ هجری قمری در قطع نیم ربعی كتابت شده و تذهیب این اثر، كار استاد محمد هادی زركش است.
سعدی شیرازی (۶۰۶ – ۶۹۰ هجری قمری) شاعر و نویسنده پارسی گوی ایرانی در نظامیه بغداد كه مهمترین مركز علم و دانش جهان اسلام در آن زمان به حساب می آمد تحصیل كرد و بعد از سفرهای بسیار به زادگاه خود، شیراز بازگشت و تجارب خویش را به نگارش در آورد. این شاعر گرانمایه در سال ۶۵۵ ه.ق زیباترین و لطیف ترین اشعار خود یعنی "بوستان" را در ده باب سرود و در آن به مهم ترین مسائل اخلاقی و انسانی مانند عدل، احسان، عشق، تواضع، قناعت، شكر و توبه پرداخت.
او همینطور در سال ۶۵۶ ه.ق اثر دیگر خود یعنی "گلستان" را به رشته تحریر در آورد كه آمیزه ای از نظم و نثر و مجموعه حكایاتی است كه سعدی مبحث آن را تجربه كرده یا ساخته ذهن او است.
شایان ذكر است گلستان و بوستان بعنوان كتاب های اخلاقی شناخته می شوند و علاوه بر فارسی زبانان، بر اندیشمندان غربی همچون ولتر و گوته هم تأثیرگذار بوده است.
این شاعر ایرانی تأثیر انكارناپذیری بر زبان فارسی گذاشته به گونه ای كه شباهت قابل توجهی بین فارسی امروزی و زبان سعدی وجود دارد. آثار او مدت ها در مدرسه ها و مكتب خانه ها بعنوان منبع آموزش زبان و ادبیات فارسی تدریس می شده و خیلی از ضرب المثل های رایج در زبان فارسی از آثار وی اقتباس شده است.
علاقه مندان جهت بازدید از این دو كتاب پرارزش می توانند تا دهم اردیبهشت ماه از ساعت ۹ تا ۱۸ به موزه كتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) رجوع نمایند و مجموعه تا ساعت ۱۹ فعال است.

1397/02/02
15:11:17
5.0 / 5
4405
تگهای خبر: موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912