فراجا گردشگری

از خمره های شهرری، فاضلاب شهری درآمد

از خمره های شهرری، فاضلاب شهری درآمد فراجا: «كاوش های دیرینه شناسی در شهر ری كه حدود یك ماه قبل به كشف دو خمره سفالی در حین فعالیت های عمرانی منجر گردید، به كشف سیستم آبرسانی، فاضلاب شهری و آجر فرش های دوره سلجوقی در كنار اشیاء باستانی رسید.»


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، ۱۶ آذر امسال خبر رسید، به دنبال انجام عملیات ساختمانی در منطقه ای از شهر ری، دو خمره ی بزرگ احیانا قدیمی به دست آمده كه تا اعلام نتیجه ی بررسی ها ادامه ی عملیات ساختمانی در این منطقه از شهر متوقف شده است. هر چند در ان زمان برخی افراد از كشف سكه های طلا درون این خمره ها خبر دادند، خمره هایی كه فقط محلی برای تامین و نگهداری آذوقه بودند، اما حالا باستان شناسان از كشف سازه های آبی و برخی معماری ها در این فضا خبر می دهند.

محسن سعادتی - سرپرست هیأت دیرینه شناسی - اظهار نمود: در جریان عملیات عمرانی كه در محدوده شهر ری خیابان محبتی نبش كوچه زحمتكش انجام شد بقایای معماری و دو عدد خمره سفالی به دست آمد و در مراحل اولیه توقف عملیات عمرانی از جانب اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران به مالك ابلاغ گردید.

او با بیان این نكته كه جستجوهای دیرینه شناسی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در آن زمین آغاز و تا كنون ادامه دارد، بیان كرد: در كنار بقایای معماری نمایان شده، سازه های معماری مربوط به سیستم آبرسانی و فاضلاب شهری مربوط به دوره سلجوقی كشف شد.

این عتیقه شناس با اشاره به این كه تا كنون مقادیری سفال های سالم مانند كوزه ها، گلدان ها، مهره های تزئینی سفال های لعابدار و درپوش هایی باز كشف شده است، از مهمترین كشفیات این كاوش را كشف دو قطعه سفال كه احیانا دارای خط هستند، اعلام نمود.

او افزود: از مناطق دیگر كاوش باز بخشی از آجر فرش های دوره سلجوقی كشف شد كه پی گردی آنها ادامه دارد ولی متاسفانه بخش زیادی از آنها از بین رفته است.

سعادتی اضافه كرد: شهر باستانی ری مانند سایر شهرهای باستانی از سه بخش كهندژ، شهرستان و ربض تشكیل شده است. منطقه كهندژ كه به بخش دژ رشكان اطلاق می شود و از آنجا تا محدوده ارگ سلجوقی بعنوان شارستان شناخته می شود، همین طور محدوده ربض بیرون از آنرا تشكیل می داده است كه محل این كاوش در محدوده ربض یا حومه شهر باستانی ری قرار دارد.








1397/11/04
15:00:51
5.0 / 5
4221
تگهای خبر: باستان شناس , دیرینه شناسی , شهر , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912