نام های دیروز و امروز
نائین مأخوذ از نی یا برگرفته از نام پسر حضرت نوح(ع)
فراجا: یك اصفهان شناس اظهار داشت: درباب وجه تسمیه ˮنائینˮ حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیا شناس اسلامی در كتاب نزهةالقلوب می نویسد نائین مشتق از نام یكی از پسران حضرت نوح (ع) به نام ˮناینˮ است.
محمدحسین ریاحی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا درباب وجه تسمیه شهرستان نایین، اظهار نمود: شهرستان نائین یكی از شهرهای با قدمت نه تنها در استان اصفهان بلكه در ایران شمرده می شود. این شهر از لحاظ برخی فنون و صنایع دستی در گذشته پیشرفت زیادی داشته است. در فرش بافی، عبا بافی و كوزه گری و در كشاورزی این شهر در بعضی محصولات كه در رابطه با مناطق كویری مانند گندم، جو پنبه و زعفران و انار است محصولاتی دارد.
وی ادامه داد: مسجد جامع نائین كه از قدیمی ترین مساجد جامع ایران است متعلق به دوران دیلمی می شود. درباب وجه تسمیه "نائین" حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیا شناس اسلامی در كتاب نزهةالقلوب می نویسد نائین مشتق از نام یكی از پسران حضرت نوح (ع) به نام "ناین" است.
این اصفهان شناس اشاره كرد: همین طور برخی معتقدند نائین مأخوذ از "نی" است كه گیاهی باتلاقی است. اما "صفا السلطنه نائینی" در سفرنامه صفاء، وجه تسمیه نائین را از نوادگان نوح نبی می داند. برخی این مطلب را عنوان كرده اند. برخی مورخان نیز معتقدند كه نائین در گذشته به دست ساكنان فلسطین بنا شده است و آن هایی كه از دست "بخت النصر" نجات یافته و با كمك كوروش، شاه هخامنشی نجات پیدا كردند، به شرق اصفهان آمدند و نائین را از خود به یادگار گذاشتند.
ریاحی اشاره كرد: نائین كه در 140 كیلومتری شرق اصفهان است دارای خاندان های بزرگ علمی مانند نائینی، پیرنیا، غلامحسین مصاحب، پروفسور فاطمیِ ریاضی دان و حسین فاطمی دولتمرد است و از شخصیت های مشهور مذهبی این شهر میرزای نائینی است كه در زمان مشروطه آثار خوبی از خود بجای گذاشت. همین طور مرحوم حسین نائینی كه ادیب و مورخ بود و در تخت فولاد اصفهان به خاك سپرده شده است.
وی اظهار داشت: نائین را یكی از شهرهایی می دانم كه باید بیشتر مورد بررسی باستان شناسانه قرار بگیرد. آثار تاریخی زیادی در دل این سرزمین باارزش مدفون است و طبیعتاً باید ارج بیشتری بر این آثار بگذاریم.
منبع: فراجا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب