فراجا گردشگری
پرسش فراجا از مردم: چرا صنایع دستی نمی خریم؟

صنایع دستی می خریم، غم نان اگر بگذارد

صنایع دستی می خریم، غم نان اگر بگذارد فراجا: هنرهای سنتی خواه یا ناخواه قسمتی از زندگی بیشتر ایرانی ها را تشكیل می دهد كه البته در گذشته بیشتر تشكیل می داده است. گوشواره ها و دستبندهای سنتی، لوازم تزئینی میناكاری و خاتم كاری و پارچه های قلمكاری همگی نماینگر هنرهای سنتی ایرانی كه هر كدام پیشینه تاریخی در استان های مختلف كشورمان دارند.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، این روزها اما خرید و استفاده از صنایع دستی نسبت به گذشته كمتر مورد اقبال عموم مردم قرار دارد. از اصلی ترین دلیلهای این مساله گران شدن هنرهای سنتی به جهت افزایش قیمت مواد اولیه تولید و دیگر كاربردی نبودن صنایع دستی است.
بسیاری بر این باورند تا زمانی كه صنایع دستی به شكل كاربردی تولید و وارد بازار نشود و با زندگی امروز مردم همخوانی نداشته باشد، آنگونه كه باید مورد استقبال مردم قرار نخواهد گرفت.





صنایع دستی باید تلفیق سنت و مدرنیته باشد
یك خانم ۴۵ ساله در این زمینه به ایسنا می گوید: صنایع دستی ایرانی را خیلی دوست دارم و حتی از نمایشگاه هایی هم كه برگزار می گردد بازدید می كنم. با وجود اینكه قیمت كالاهای سنتی هم در سال های اخیر گران تر شده، اما باز هم دلم می خواهد خریداری كنم؛ منتهی فرزندانم اصلاً دوست ندارند و می گویند كه این طرح ها و وسایل تزئینی خیلی قدیمی شده است. به همین خاطر هم دیگر چندان برای خرید ترغیب نمی شوم.
او یادآور می شود: تلفیق سنت و مدرنیته می تواند برای نسل جدید معجزه كند. در همین سال های اخیر شاهد بودیم كه چطور مانتوهای ایرانی توانستند جای مانتوهای خارجی را بگیرند. مانتوهایی كه با طرح های جدید و با استفاده از نقوش سنتی توانستند جای خودشان را در بین سلیقه بانوان ایرانی پیدا كنند. این نگاه باید در همه حوزه های صنایع دستی وجود داشته باشد.

صنایع دستی می خرم، اما فعلاً دغدغه معیشت دارم
خانم جوان دیگری اما از گران بودن صنایع دستی گله می كند و می گوید: در شرایطی كه قسمتی از مردم به معنای واقعی نان نمی توانند بخورند، صنایع دستی چه اهمیتی دارد؟ آن هم صنایع دستی كه روز به روز قیمت آن در حال افزایش می باشد. بعضی وقت ها خنده ام می گیرد از اینكه دغدغه امروز مسئولان صنایع دستی است! من امروز خیلی هنر كنم بتوانم خرج خورد و خوراكم را جور كنم، دیگر به وسیله تزئینی كه به دیوار بزنم نمی رسد.
او ادامه می دهد: صنایع دستی ما خیلی زیباست و من هم خیلی دوستشان دارم. از لباس های سوزن دوزی شده بلوچ گرفته تا شال ها و مانتوهایی كه جدیداً با طرح های ایرانی تولید می شوند و وسایل تزئینی؛ اما حرف من این است كه خرید این هنرهای زیبا زمانی خوب است كه دغدغه معیشت وجود نداشته باشد.





كاربردی كردن صنایع دستی بهترین كمك است
همین طور آقای جوان ۳۲ ساله ای در این زمینه می گوید: من طرح های جدید صنایع دستی را بیشتر می پسندم. الان برخی برندها و فروشگاه هایی به راه افتاده است كه به دور از طرح های قدیمی، بسیار مدرن و در عین حال همخوان با سلیقه و هنر ایرانی تولید می شوند. البته طرح های قدیمی هم زیبایی های خاص خودشان را دارند، اما شاید دیگر چندان با سلیقه امروز مطابقت نداشته باشند یا اینكه چون كاربردی نیستند، برای بسیاری صرف نكند كه بخواهند این مقدار هزینه كنند.
او ادامه می دهد: به نظرم كاربردی كردن صنایع دستی بهترین كمك به این عرصه است. بعنوان مثال الان زیورآلاتی كه برای خانم ها با طرح های ایرانی تولید می شود بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. یا ظروفی كه كاملاً كاربردی هستند و در عین حال هنر ایرانی هم دارند. من به شخصه ترجیح می دهم برای یك ظرف زیبای قابل استفاده هزینه كنم تا اینكه یك ظرف میناكاری زیبا بخرم و به دیوار بزنم. در واقع می توان اظهار داشت كه اولویت اولم كاربرد است.






می ترسم به سراغ صنایع دستی بروم
خانمی ۲۶ ساله نیز درباره گران بودن هنرهای سنتی اظهار می كند: صنایع دستی بسیار گران است و با وجود علاقه ای كه به هنرهای سنتی دارم می ترسم سمت فروشگاه های صنایع دستی بروم. به هر حال باید به این نكته توجه كرد كه صنایع دستی تزئینی زمانی در خانه زیبایی خودش را نشان داده است كه در كنار صنایع دستی دیگر باشد. به همین خاطر هم باید برای چیدن یك دكور زیبا هزینه زیادی كرد كه در توان خیلی از مردم نیست.
وی همینطور می گوید: من تصور می كنم كه گران بودن صنایع دستی تا اندازه ای غیرواقعی است و نباید قیمت ها تا این اندازه زیاد باشد. به شخصه اگر قیمت آثار هنرهای سنتی ما تا این اندازه زیاد نبود، حتما از آنها خریداری می كردم.






چشم های ایرانی ها به زیبایی صنایع دستی عادت كرده است
آقایی ۵۰ ساله نیز درباره طرح های هنرهای سنتی ایران یادآور می شود: من فكر می كنم به لحاظ زیبایی صنایع دستی ایران غیرقابل وصف است، اما چون ما از كودكی چشم هایمان به دیدن این طرح ها و نقش ها عادت كرده است، فكر می كنم این زیبایی ها كاملاً عادی است. در صورتیكه هنرهای ایرانی به چشم جهانیان بسیار زیبا است و به همین خاطر هم حاضر هستند برای داشتن آن هزینه زیادی را صرف كنند.
او می گوید: به همین خاطر هم هنرهای سنتی و طرح های قدیمی ما همچنان در جذب مشتری خارجی موفق هستند، اما باید فكری به حال جذب مشتری های داخلی نماییم. باید به این سمت پیش برویم كه هنرهای سنتی ایران با هنر مدرن تلفیق شود و آنقدر زیبا باشد كه خریدار ایرانی هم برای داشتن این هنر زیبا حاضر باشد هر هزینه ای را صرف كند.







منبع:

1398/03/22
15:29:43
5.0 / 5
4904
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912