رئیس پژوهشكده میراث فرهنگی استان عنوان كرد
سیاه گالش نماد حافظ زیست بوم كوهستان های گیلان
به گزارش فراجا ایسنا/گیلان رئیس پژوهشكده اداره كل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به ثبت سیاه گالش در لیست آثار معنوی كشور، اظهار داشت: سیاه گالش در بین تالش های غرب و گالش های شرق گیلان رواج دارد و تداعی گر مردی بلندقامت، درستكار، حافظ محیط زیست و حیوانات است.
میثم نواییان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ثبت سیاه گالش در لیست آثار معنوی كشور، اظهار نمود: سیاه گالش موجودی زنده و نامیراست و از لحاظ اسطوره شناسی بیان كننده زندگی دامداری و مردمان كوهستان های گیلان است.
رئیس پژوهشكده اداره كل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینكه گالش ها در كوهستان و كوه ها زندگی می كنند، اضافه كرد: سیاه گالش در بین تالش های غرب و گالش های شرق گیلان رواج دارد و تداعی گر مردی بلندقامت، درستكار، حافظ محیط زیست و حیوانات است كه در جهت حفظ محیط زیست كوهستان علاوه بر تشویق، تنبیه هم می كند.
وی با اشاره به اینكه سیاه گالش بعنوان یك كهن الگو، مورد احترام مردم كوهستان است، اظهار داشت: سیاه گالش پیشینه تاریخی در گیلان دارد و در لیست میراث معنوی كشور به ثبت ملی رسیده است و حكایت از تاریخ شفاهی مردم گیلان دارد.
نواییان با اشاره به مشاركت هیات كوهنوردی و صعودهای ورزشی گیلان در ثبت این نماد فرهنگی، اشاره كرد: وقتی در حفاظت محیط زیست به دنبال نماد برای ثبت می گشتیم كه «سیاه گالش» بعنوان بهترین نماد حافظ محیط زیست در كوهستان برگزیده شد.
رئیس پژوهشكده اداره كل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینكه «كتره گیشه»، «آهو چره»، «عروسه گوله»، «تیرماه سیزده شو» و «نوروز بل» همچون آیین های بومی و محلی ثبت شده در لیست آثار ملی كشور هستند، اشاره كرد: قله سماموس و آبشار لاتون دو اثر طبیعی گیلان هستند كه در لیست میراث طبیعی كشور به ثبت رسیده اند.
منبع: فراجا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب