فراجا گردشگری
معاون منطقه آسیا و اقیانوسیه در شورای جهانی صنایع دستی:‏

معیشت منبت كاران ملایر مورد بررسی قرار می گیرد

معیشت منبت كاران ملایر مورد بررسی قرار می گیرد به گزارش فراجا ایسنا/همدان معاون منطقه آسیا و اقیانوسیه در شورای جهانی صنایع دستی با اشاره به قدمت و معروفیت هنر ‏دست منبت كاران ملایر، اظهار داشت: در این سفر میزان رفاه، شرایط زندگی و معیشت منبت كاران ملایر را ‏مورد بررسی قرار می دهیم.‏


دكتر كوین موری ظهر دوشنبه ۲ دی ماه در نشست ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در محل فرمانداری ملایر، با اشاره به اینكه باید به رفاه منبت كاران و طرح ها و ایده های آنها توجه گردد، ثبت جهانی منبت ملایر را تازه آغاز كار دانست و اظهار نمود: مسئولان باید بتوانند رؤیای خود در ارتباط با آینده منبت ملایر را محقق كرده و ملایر را به یك قطب متخصص جهانی در این هنر- صنعت تبدیل كنند.
وی با اشاره به اینكه اگر ملایر به شهر جهانی منبت تبدیل گردد حتما حمایت و همكاری شورای جهانی صنایع دستی را خواهد داشت، اشاره كرد: در این سفر یك روزه حوزه های فعال در زمینه منبت ملایر بازدید و بررسی می شود.
هنر منبت ملایر؛ میراث ماندگار اجداد
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی به قدمت تاریخی و فرهنگی این شهر از ۲۵۰۰ سال قبل تابحال اشاره نمود و اظهار داشت: به تناسب همین قدمت قسمتی از مردم ملایر از دیرباز در زمینه هنر- صنعت منبت مشغول به كار بوده اند.
محمد كاظمی با اشاره به اینكه این هنر از اجداد ما به ما رسیده و نسل به نسل گشته تا امروز در دستان جوانان ملایری قرار گرفته و به تكامل رسیده است، اظهار نمود: امروز هنر منبت ملایر فاكتورهای برجسته بین المللی را برای ثبت جهانی شدن داراست.
وی خطاب به بازرسان سازمان جهانی صنایع دستی اظهار داشت: گزارش خوب شما به شورای جهانی صنایع دستی مقدمه ثبت جهانی ملایر است و كمك بزرگی به ارتقاء و رشد این شهرستان می كند.
كاظمی اشاره كرد: در چند ماه گذشته مجلس ایران با عنایت به اهمیتی كه برای صنایع دستی قائل شده، سازمان میراث فرهنگی را به وزارت میراث فرهنگی ارتقاء داد تا وزیر مربوطه اختیار قانونی بیشتری برای حفظ و توسعه صنایع دستی داشته باشد.
افزایش ۲۸ درصدی بودجه صنایع دستی
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس به افزایش ۲۸ درصدی بودجه صنایع دستی اشاره نمود و اظهار داشت: این اقدام در امتداد پشتیبانی از صنعتگران و هنرمندان صورت گرفته است.
حجت الاسلام احد آزادیخواه در ادامه با اشاره به اینكه هنر منبت ملایر با فرهنگ این دیار پیوندی ناگسستنی دارد، اضافه كرد: این پیوند را می توان در طراحی آثار تولیدی مشاهده كرد.
وی به مشاركت و فعالیت زنان و جوانان روستایی و شهری دراین زمینه اشاره و اظهار نمود: در همین نشست از بازرسان جهانی دعوت می نماییم تا در جشن جهانی شدن منبت ملایر شركت نمایند.
ثبت جهانی منبت ملایر؛ زمینه ساز توسعه پایدار
شهردار ملایر نیز با اشاره به اینكه از وقتی ملایر بعنوان شهر ملی منبت به ثبت رسیده هر ساله جشنواره ملی منبت با حضور مهمانان و توریستهایی از سراسر كشور برگزار می شود، اظهار داشت: همین مورد سبب ایجاد نشاط اجتماعی، رونق اقتصادی و گردشگری ملایر شده است.
حیسن بابایی ثبت جهانی منبت ملایر را زمینه ساز توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و رونق اقتصادی منطقه دانست و اضافه كرد: این شهر دارای جاذبه های بكر تاریخی و طبیعی فراوانی است.
وی به سابقه ۹۰ ساله فعالیت شهرداری ملایر اشاره و بیان كرد: ۱۷۰ هزار نفر در این شهر زندگی می كنند و سرانه فضای سبز برای هر ملایری ۱۹ مترمربع است.
بابایی به وجود یكی از كهن ترین و بزرگ ترین پارك های كشور در ملایر اشاره نمود و تصریح كرد: بوستان تاریخی سیفیه به ثبت میراث فرهنگی رسیده است.




منبع:

1398/10/02
23:49:19
5.0 / 5
4440
تگهای خبر: توریست , جاذبه , جشنواره , سازمان میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912