فراجا گردشگری
با حضور وزیر امور خارجه

برگزاری نشست هم اندیشی پاسداری از مراكز فرهنگی میراث مشترك بشری

برگزاری نشست هم اندیشی پاسداری از مراكز فرهنگی میراث مشترك بشری فراجا: دبیر كمیسیون ملی یونسكو از برگزاری همایش پاسداری از مراكز فرهنگی؛ میراث مشترك بشری با همكاری سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و با حضور وزیر امور خارجه و مسؤولان و كارشناسان فرهنگی آگاهی داد.



به گزارش فراجا به نقل از روابط عمومی كمیسیون ملی یونسكو- ایران، حجت الله ایوبی در این زمینه اظهار داشت: یونسكو بر اساس این اندیشه شكل گرفت كه ریشه های خشونت و جنگ را در اذهان بخشكاند. شاید بنا بر این در این سازمان بر شناسایی و برجسته كردن هر آنچه كه میراث مشترك بشری است تاكید فراوانی وجود دارد.
وی اضافه كرد: شناسایی و ثبت میراث ملموس و ناملموس یكی از راه های نزدیك تر شدن ملت ها به یكدیگر است. زمانی كه اعلام می شود، در ایران ۱۵ آئین و ۲۴ اثر ثبت جهانی شده است، معنایش این است كه همه جهان خودرا به شكلی متعلق به این سرزمین می دانند.
دبیر كمیسیون ملی یونسكو- ایران عنوان كرد: به بیان دیگر جهان، تجربه ها و دستاوردهای فرهنگی و تمدنیِ خودرا با دیگران به اشتراك می گذارد و این خود بهترین راه برای ایجاد فرهنگ گفت و گو و صلح پایدار در جهان است.
ایوبی اشاره كرد: رویدادهای دلخراش و آزاردهنده این سال ها در تخریب میراث مشترك فرهنگی جهان، سبب اندوه و تأثر همه جهان شد. تلاش جمعی نخبگان و فرهیختگان برای پاسداری از میراث جهانی مشترك، قابل ستایش و راهی مطمئن برای حركت به سمت صلحی پایدار می باشد.
وی تصریح كرد: سهم ایران در میراث جهانی مشترك بی مثال و مورد احترام همه جهان است. ایران نهمین كشور از نظر تعداد ثبت های جهانی است. هر دو سال یك دفعه، دو شخصیت فرهنگی و علمی ایرانی در لیست بزرگداشت های یونسكو قرار می گیرد. بدین سبب پاسداری از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایران یك مطالبه جهانی است.
دبیر كمیسیون ملی یونسكو- ایران اظهار داشت: تهدید این میراث بشری، تهدید تاریخ مشترك و تهدید هویت نه تنها یك ملت كه تهدید قسمتی از هویت تاریخی همه جهان است. در مقابل رفتارهای ناهنجار گذشته و رفتارهای ناهنجار احتمالیِ آینده بهترینِ كار، آگاهی بخشی است.
ایوبی با اشاره به جزئیات همایش پاسداری از مراكز فرهنگی؛ میراث مشترك بشری اظهار داشت: در این همایش در حقیقت در تلاش هستیم با حضور اساتید و شخصیت های برجسته و سازمان های مردم نهاد ملی و بین المللی، نقش و جایگاه آثار تاریخی و فرهنگی را در ایجاد هویت مشترك، صلح پایدار، گفت و گو و روابط پایدار بین كشورها بررسی نماییم.
وی گفت: این همایش روز دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸ از ساعت ۹ بامداد در كتابخانه ملی انجام خواهد شد. همین طور محمدجواد ظریف، وزیر محترم امور خارجه نیز در این نشست حضور دارند و این همایش با حمایت وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری منصور غلامی بعنوان رئیس كمیسیون ملی یونسكو و رئیس محترم كتابخانه ملی دكتر اشرف بروجردی، برگزار می گردد و از سفرا نیز برای حضور در این رویداد دعوت شده است.
دبیر كمیسیون ملی یونسكو در ایران اظهار داشت: این جلسه مقدمه ای است برای هم فكری و هم اندیشی با نمایندگان كشورهای دارنده تمدن های كهن و یافتن راه های مطمئن برای پاسداری از میراث مشترك جهانی كه یكی از ماموریت های مهم یونسكو است. عكس العمل بموقع و سریع مدیركل یونسكو خانم اودری آزوله و صدور بیانیه بعد از تهدیدهای اخیر قابل ستایش است. كنوانسیون های مختلفی در یونسكو به تصویب رسیده است كه بر این مسئله تاكید دارد.
وی اضافه كرد: از همه كسانی كه در برگزاری این رویداد همكاری كرده اند، نهایت سپاس را دارم. بی شك نقش رسانه ها در ایجاد اجماع ملی و جهانی برای پاسداری از میراث جهانی و ملی بسیار مهم و اثرگذار می باشد.


منبع:

1398/11/04
23:43:34
5.0 / 5
4361
تگهای خبر: سفر , فناوری , كهن , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912