فراجا گردشگری
میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

کاشان بهتر از کانادا

کاشان بهتر از کانادا فراجا: هزار موزه تا 1404، واکنش ضرغامی به تحریمش توسط کانادا، انتصاب یک مدیر رسانه ای در کاخ نیاوران و بیابان لوت در لیست ژئوپارکهای جهان خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته از کاخ نیاوران خبر رسید که یک مدیر رسانه ای به عنوان مدیر کاخ معرفی گردید. با حکم علی دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بیژن مقدم به عنوان مدیر جدید مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ نیاوران منصوب گردید. بیژن مقدم که دانش آموخته رشته ارتباطات است عضویت در شورای سردبیری روزنامه رسالت، سردبیری خبرگزاری فارس، مدیرعاملی مؤسسه فرهنگی جام جم و مدیریت سایت خبری - تحلیلی الف را بر عهده داشته است.
قبل از این مریم جلالی که حالا معاون صنایع دستی کشور است این سمت را به عهده داشت. تعطیلی موزه خودرو های اختصاصی پیش از ورود مقدم به کاخ موزه خودرو های اختصاصی کاخ نیاوران از تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۴۰۱ تا اطلاع بعدی تعطیل شد. شاید این نخستین چالش مقدم برای مدیریت در کاخ باشد. البته روابط عمومی کاخ اعلام نموده که موزه خودرو به سبب انجام عملیات حفاظت پیشگیرانه مبارزه با آفات موزه ای و نظافت محیط پیرامونی این موزه تعطیل شده است.
مجموعه نیاوران در پروژه های مختلف تعریف و پیش بینی شده در طول سال، عملیات حفاظت پیشگیرانه، سم پاشی دوره ای و حفاظت و مرمت را در دستور کار خود دارد که در پی آن برنامه های یاد شده در سطح موزه های این مجموعه بصورت منظم و طبق زمان بندی تعریف شده به پیش می روند.
کانادا کیلو چند؟ این هفته عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در واکنش به تحریم های جدیدی که مقابل او نیز توسط دولت کانادا شده، در صفحه مجازی خود نوشت: بیش از ده سال است که تحریم اتحادیه اروپا هستم. روز گذشته هم تحریم کانادا به آن افزوده شد. حالا تعطیلات آخر هفته کجا باید برم؟! واقعاً؟ روز گذشته با مردم و گردشگران در قمصر، نطنز، ابیانه و زوار آقا علی عباس بودم. کانادا کیلو چند؟!
جزئیات ورود موتورهای عراقی به ایران این هفته در پی امضای تفاهمنامه بین ایران و عراق، حوریوش عسگری مدیر صدور اسناد و مدارک بین المللی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران اظهار داشت: این تفاهم نامه شامل تسهیل در ورود و خروج وسایل نقلیه موتوری می شود. تمام وسایل نقلیه موتوری باتوجه به داشتن کارنه دو پاساژ می تواند بوسیله زمینی و دریایی بین دو کشور تردد کند، فقط یک مورد استثنا درباره ی موتورهای سنگین ایرانی وجود دارد. در ایران این موتورها پلاک ندارند و نمی توانند در جاده ها تردد داشته باشند، بدین سبب از آنجائیکه ما نیز برمبنای مدارکی که در ایران می گیرند به آنها مجوز بین المللی می دهیم، دارندگان آنها نمی توانند موتورهای خودرا از کشور خارج کنند و یا پلاک بین المللی داشته باشند. اما اتباع عراقی می توانند با موتورهای سنگین خود به ایران بیایند.
وی اظهار داشت: همین طور خودرو های تجاری یا سنگین مانند کامیون ها و تریلرها می توانند با مدارک بین المللی که از کلوپ اتومبیلرانی عراق دریافت می کنند وارد خاک ایران شوند. در هر دو صورت باید مالکان این خودرو ها مجوزهای بین المللی مانند پلاک ترانزیت، گواهی بین المللی و کارنه دو پاساژ را داشته باشند.
عسگری درباره ی کارنه دو پاساژ اظهار داشت: این کارنه دفترچه ای است که تضمین می نماید خودرو به کشور مبدا بر می گردد. با این کارنه مالکان می توانند بدون معطلی در مرز تردد داشته باشند. در ایران گواهی بین المللی ۲۴۰ هزار تومان، پلاک ترانزیت ۷۲۶ هزار تومان و کارنه دو پاساژ ده برگی ۶۴۲ هزار تومان هزینه دارد، این کارنه ۱۰ برگی شامل بیمه هم می شود که باید برای آن ۸۶۳ هزار تومان دیگر بپردازند. با کارنه ۱۰ برگی ۱۰ بار می توانند در مرز تردد داشته باشند. البته ما کارنه ۵ برگی، ۱۰ برگی، ۱۵ برگی و ۲۵ برگی نیز داریم اما برای تردد در عراق ۱۰ برگی سفارش می شود. ایجاد دفتر رسمی اطلاع رسانی گردشگری ایران در ارمنستان بااینکه قبلاً دفاتر اطلاع رسانی گردشگری ایران در کشورهای دیگر نتیجه ای نداشتند و عملاً نمی توانستند اهداف کانون را پیگیری کنند اما این دفعه از کانون جهانگردی و اتومبیلرانی خبر رسید که اولین دفتر اطلاع رسانی، تبلیغات و بازاریابی گردشگری ایران در کشور ارمنستان راه اندازی می شود.
در جلسه ای با حضور رییس هیأت مدیره و مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و مدیرعامل یک شرکت خصوصی برگزار شد، تفاهم نامه همکاری در حوزه توسعه مناسبات همکاری بین دو کشور در حوزه کارهای تورهای مسافرتی، سیاحتی و زیارتی، اتومبیلرانی، صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه های بین المللی و … با بهره مندی از ظرفیت های طرفین و ایجاد شعبه نمایندگی کانون در ارمنستان به امضا رسید.
محمدحسین صوفی رییس هیأت مدیره و مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در قسمتی از این مراسم با اعلان اینکه کشورهای همسایه ایران یکی از مراکز هدف کشور، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همین طور کانون برای توسعه ارتباطات عمیق تر در زمینه های مختلف همچون گردشگری ست، اظهار داشت: از آنجا که کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در حوزه گردشگری بین المللی فعالیت می کند، علاقمند است تعامل بیشتری را با دیگر کشورها خصوصاً همسایگان ایران داشته باشد.
او اضافه کرد: اتومبیلرانی، برگزاری انواع رالی های گردشگری بین المللی، تردد کمپرها به خارج از کشور، برگزاری نمایشگاه های مشترک خودرویی، برگزاری بازارچه های صنایع دستی، اجرای هفته های فرهنگی، تبادل توریست و برگزاری همایش های بین المللی همچون حوزه هایی است که تمایل داریم با دیگر کشورها وارد همکاری و تعامل شویم.
بیابان لوت و غارنمکدان قشم در لیست ۱۰۰ ژئوسایت برتر زمین شناسی جهان خبر خوب این هفته آنست که ایران سه ژئوسایت غار نمکدان قشم، کلوت های بیابان لوت و سازند پالئوزوئیک طبس را با همکاری پایگاه میراث جهانی لوت، کارشناسان ژئوپارک طبس و قشم پیشنهاد کرد. بیش از ۱۸۰ سایت از ۵۶ کشور جهان به این اتحادیه پیشنهاد و ارسال شد نظرات توسط کارشناسان و زمین شناسان جهان جمع آوری و بررسی گردید. از برخی سایت ها اطلاعات بیشتر گرفتند و بعد از رفت و برگشت های متعدد، در ایام اخیر اعلام گردید که دو سایت کویر لوت و غار نمکدان قشم از ایران در لیست یکصد سایت برتر جهان در حوزه میراث زمین شناختی انتخاب شده اند.
هزار موزه تا پایان ۱۴۰۴ علی دارابی معاون میراث فرهنگی در این هفته اظهار داشت: در دولت سیزدهم و در یک سال قبل ۳۵ موزه به ظرفیت مجموعه موزه های کشور اضافه شده است و به رییس جمهوری قول داده ایم تا پایان ۱۴۰۴ تعداد موزه ها را به عدد هزار برسانیم. قائم مقام وزیر میراث فرهنگی همین طور از بیژن مقدم به عنوان یکی از مشاهیر حوزه رسانه و ارتباطات نام برد و اضافه کرد: مطمئناً دوره ی جدید حساس و تعیین کننده است. در دوره اخیر با تفویض اختیارهایی که انجام شده، خیلی از امور را به مدیران کاخ ها و موزه ها واگذار کرده ایم. امروز، عصر رسانه و ارتباطات است و روایتگری آن چیزی است که در این حوزه نیاز داریم. او با اشاره به بازید رییس جمهوری از بخش های مختلف موزه ملی اشاره کرد: در گزارشی که به آقای رئیسی ارائه دادم، اعلام کردم در کشور ۸۰۰ موزه داریم که کم تر از ۳۰۰ عدد آن متعلق به وزارت میراث فرهنگی و بقیه متعلق به بخش خصوصی و سایر ارگان ها است. در دولت سیزدهم و در یک سال قبل ۳۵ موزه به ظرفیت مجموعه موزه های کشور اضافه شده است و به رییس جمهوری قول داده ایم تا پایان ۱۴۰۴ تعداد موزه ها را به عدد هزار برسانیم.
تهیه پرونده سوزن دوزی بلوچ مشترک با عمان از حوزه صنایع دستی هم در این هفته خبر رسید که پرونده هنر سوزن دوزی بلوچ توسط ایران با همکاری کشور عمان درحال تدوین است تا فروردین ماه سال جاری به عنوان میراث ناملموس در لیست پیشنهادی یونسکو قرار گیرد. در ایران و عمان بلوچ های زیادی زندگی می کنند که دارای فرهنگ های مشترکی هستند. بنا بر این قرار شد تا پرونده جهانی سوزن دوزی بلوچ تهیه شود. ارائه و ثبت جهانی پرونده های ملی در یونسکو زمان بر است اما پرونده های چند ملیتی زودتر به نتیجه می رسند و این نوع پرونده ها در اولویت بررسی یونسکو قرار می گیرد بدین سبب قرار شد پرونده سوزن دوزی بلوچ با همکاری کشور عمان تهیه و ارائه شود. در کشور پاکستان نیز سوزن دوزی به انجام می رسد اما در سطح گسترده به آن نمی پردازند ولی این هنر در عمان و ایران به عنوان هنر زنده شناخته شده است.


منبع:

1401/08/08
13:22:55
0.0 / 5
321
تگهای خبر: بازار , بیمه , تبلیغات , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912