وقتی یك انتصاب ارجح بر ثبت جهانی می شود!
میراث چند هزار ساله كردستان قربانی اختلافات سیاسی مدیران
وضعیت مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان كردستان از آبان ماه سال 1398 تابحال به سبب مسائل جناحی و حزبی مشخص نشد و هر روز این كلاف سردرگم تر می شود.
خبرگزاری مهر – گروه استان ها: در آبان ماه سال ۱۳۹۸ و به دنبال عزل و برکناری سید محسن علوی از مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان، تا امروز وضعیت این اداره کل معین نیست و با گذشت زمان شرایط برای ثابت در آن پیچیده تر می شود.
بعد از عزل سید محسن علوی و گذشت سه روز، اسماعیل مریوانی که سابق بر این معاون اداری و مالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان بود، بعنوان سرپرست معرفی گردید و داستان دقیقاً از همین زمان شروع شد.
از بدو انتصاب سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان، جنگ و دعوا درباب انتخاب مدیرکل این سازمان وارد فاز عجیبی شد و حال پس از هشت ماه هم چنان وضعیت در این اداره کل معین نیست.
در مدت زمان هشت ماه گذشته گزینه های مختلفی متصل به یک جریان خاص سیاسی و حتی افراد شاخص در استان کردستان برای تصدی مدیرکلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان عرضه شدند ولی هر گزینه به دلیلی خاص نهایی نشد.
دخالت های افراد مختلف درباب انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان که برخی معتقدند از نمایندگان سابق و جدید مردم در مجلس شورای اسلامی شروع شد و حتی به استاندار، معاونین وی، فرماندار و در نهایت شهردار سنندج رسید و در این میان هر کسی تلاش می کرد تا گزینه مورد نظر خودرا بر صندلی مدیرکلی بنشاند.
در میان کش و قوس های فراوان و معرفی بیش از ۱۴ گزینه برای مدیرکلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان، وزارت خانه بر اینکه فرد معرفی شده باید حتما سابقه کار و مسئولیت در میراث فرهنگی را داشته باشد، شمار زیادی از گزینه ها را حذف نمود.
داستان اختلاف بین استان کردستان و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به جایی رسید که گویا خود مونسان اعلام می کند به سبب دخالت های زیاد، گزینه مورد نظر خودرا بعنوان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کردستان منصوب می کند.
گزینه مورد نظر وزارت میراث مدیرکل میراث فرهنگی کردستان شد
این تهدید وزیر بالاخره عملی شد و در صورتیکه اسماعیل مریوانی سرپرست سابق اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان از گزینه های مورد حمایت مسئولان استان و نمایندگان مردم در مجلس نبود، در ۲۳ تیرماه سال جاری بعنوان مدیرکل منصوب و معرفی گردید.
در جریان برگزاری مراسم معارفه اسماعیل مریوانی، مدیرکل امور استان های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: معیارهای انتخاب مدیرکل در یک استان زیاد است که تجربه و فعالیت در پست های مختلف همچون آنها است.
وی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در امتداد انتخاب مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان کردستان، تصریح کرد: باتوجه به سوابق و تجربه کاری و همین طور شناخت اسماعیل مریوانی از حوزه های مختلف اداره کل سبب شد تا وی بعنوان مدیرکل استان انتخاب گردد.
داستان اختلاف درباب انتصاب مریوانی بعنوان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از همان مراسم معارفه آغاز شد، به شکلی که هیچ کدام از مدیران استانی در این مراسم حضور پیدا نکرده بودند.
مخالفت جریان سیاسی وابسته به دولت با انتصاب مدیرکل جدید میراث فرهنگی
داستان اختلافات تنها چند ساعت پس از انتشار خبر معارفه اسماعیل مریوانی از طرف خبرگزاری مهر و تحریم آن از طرف رسانه های وابسته به دولت در کردستان به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رسید، به شکلی که ارگان رسمی و خبری وابسته به استاندار کردستان از مخالفت مدیران استان با اسماعیل مریوانی پرده برداشت.
در این مطلب آمده بود معارفه اسماعیل مریوانی بعنوان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان به سبب موافق نبودن مدیریت استان در سطح مدیرکل ستادی بدون تبلیغات خبری انجام شد و بدین جهت مریوانی با چالش بزرگ همراه کردن مدیران ارشد استان با خود مواجه می باشد.
گفته می شود گزینه هایی دیگر از استان کردستان به وزارت میراث معرفی شده بود، اما تاکید این وزارتخانه معرفی نیروی داخل سازمانی بوده است. گفته می شود این سیاست وزارتخانه به سبب فشار نمایندگان مجلس به وزیر بوده که احتمال طرح سوال و حتی استیضاح را مطرح کرده اند.
اسماعیل مریوانی، مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در نخستین اقدام خود یکی از معاونین اداره کل که اتفاقاً با یکی از افراد تأثیرگذار در انتصابات دولت روحانی در کردستان نسبت خانوادگی دارد را برکنار کرد.
تنها یک روز پس از این برکناری این دفعه استاندار کردستان دست به کار شده و در یک بخشنامه اداری ضمن مخالفت رسمی با انتصاب اسماعیل مریوانی بعنوان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از همه مدیران خواست هیچ همکاری با وی نداشته باشند.
استاندار کردستان: مدیران دولتی حق ندارند با مدیرکل جدید میراث فرهنگی همکاری کنند
در بخشنامه اداری استاندار کردستان خطاب به مدیران ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی استان آمده است: نظر به اینکه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان بدون هماهنگی منصوب شده اند و این رویه خلاف مواد یک و هشت مصوبه شورای عالی اداری می باشد، پس این انتصاب وجاهت قانونی نداشته و از همکاری و دعوت نامبرده به جلسات جدا خودداری گردد.
این نوع نامه نگاری بهمن مرادنیا استاندار کردستان درباب مخالفت با یک انتصاب سازمانی در این استان در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بی سابقه بوده است و بنظر می رسد که باید آنرا بعنوان یکی از مسائل مهم در تاریخ استان به ثبت رساند.
استاندار کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر و در واکنش به ارسال این بخشنامه به ادارات و سازمان های دولتی استان، اظهار داشت: من مخالف این انتصاب بوده ام و این بخشنامه نیز صحت دارد.
بهمن مرادنیا اظهار داشت: برمبنای قانون رؤسای سازمان ها و وزرا برای انتصاب مدیران زیرمجموعه خود در استانها باید با استاندار هماهنگی داشته باشند که در این خصوص هیچ گونه هماهنگی صورت نگرفت.
در حالی که جنگ و دعوا درباب تقسیم مدیریت ها در سال آخر دولت روحانی در استان کردستان به اوج خود رسیده است که در این میان دود این بی تدبیری ها مستقیم به چشم مردم می رود و تنها آنها لطمه می بینند.
در روزهایی که بواسطه شیوع ویروس منحوس کرونا، کارهای گردشگری و صنایع دستی در استان کردستان تخته شده و هتل ها روزها است با مشکل نبود مسافر دست و پنجه نرم می کنند، مسئولان ارشد استان به سبب عدم انتصاب گزینه مورد نظر خود یک سازمان عریض و طویل را وارد حاشیه کرده اند.
سال ها است پرونده ثبت جهانی اورامان تخت در استان کردستان مطرح شده و اقدامات مختلفی برای به نتیجه رساندن آن صورت گرفته است ولی بجای پیگیری این مساله مهم از طرف مسئولان استان، فعلاً دعوا بر سر انتصاب یک فرد به مدیرکلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جریان است.
بی تفاوتی نسبت به میراث فرهنگی چند هزار ساله در استان کردستان که از تکلیف نامشخص قلعه زیویه در سقز شروع می شود و به شرایط نامناسب خانه های تاریخی در سنندج می رسد، در حالی است که متأسفانه گویا انتصاب یک فرد از یک جریان خاص مهم ترین از تاراج این سرمایه باارزش در استان کردستان است.
بی تفاوتی محض نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی درباب این دعوای حزبی و گروهی در استان کردستان نیز همچون ابهامات جدی در داستان انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان است و ذکر این نکته لازم است که یکی از نمایندگان خود در این راستا سهیم بوده و گویا به سبب عدم معرفی گزینه مورد نظرش، وی هم از مخالفان این انتصاب محسوب می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب