فراجا گردشگری
مونسان:

استان ها حداقل یك بازارچه دائمی صنایع دستی داشته باشند

استان ها حداقل یك بازارچه دائمی صنایع دستی داشته باشند به گزارش فراجا وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: باید در تمامی استان ها حداقل یک بازارچه دائمی صنایع دستی وجود داشته باشد تا هنرمندان بتوانند محصولات تولیدی خویش را برای مردم عرضه کنند.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، جلسه عرضه گزارش عملکرد معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیرکل دفتر حوزه وزارتی و امور بین الملل، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و مدیران این معاونت در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار گردید.
علی اصغر مونسان در این نشست اظهار داشت: با عنایت به حجم مخاطب بسیار بالایی که در حوزه صنایع دستی وجود دارد و توزیع جغرافیایی زیادی که در کشور پهناوری مانند ایران داریم، کار کردن در این عرصه را سخت می کند. آموزش همه افراد علاقه مند و ترویج رشته های صنایع دستی، تولید و پایش محصولات صنایع دستی کار سختی است که خوشبختانه معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی به خوبی از عهده آن برآمده است.
مونسان بیان نمود: اقدامات خوبی توسط این معاونت انجام شده که به امید خدا در آینده پیش رو با برنامه های خوبی که در نظر گرفته شده شاهد این باشیم که صنایع دستی کشور به نقطه اوج و شکوفایی برسد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: یکی از اتفاق های خوبی که در بخش صنایع دستی رخ داده این است که جوانان تحصیلکرده زیادی وارد صنایع دستی شدند و ادامه راه پیشکسوتان این صنعت شده اند که خود دستاورد مهمی برای صنایع دستی کشور به حساب می آید. در گذشته صنایع دستی محدود به پیرمردها و پیرزن ها بود و با رفتن این استادکاران امکان از بین رفتن رشته های مختلف بود، که خوشبختانه امروز شاهد حفظ این رشته ها و علاقه مندی جوانان هم هستیم.
مونسان با تاکید ویژه بر اهمیت نشان دست خلاق اظهار داشت: نشان دست خلاق جشنواره بین المللی صنایع دستی اصفهان را می توانیم به اسکار صنایع دستی تبدیل نماییم. نشان دست خلاق که طراحی بسیار زیبایی دارد، کمک می نماید جایگاه هنرمندان و هنر ایرانی در دنیا حفظ شود و به بازاریابی بیشتر در عرصه بین الملل کمک بسیاری خواهد نمود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر آموزش صنایع دستی در فضای مجازی بیان نمود: آموزش مجازی در دوران انتشار کرونا باید بیشتر از گذشته به آن اهمیت داده شود تا تعداد زیادی از افرادی که علاقه مند هستند در رشته های مختلف فعالیت کنند آموزش های لازم را ببینند.
۱۱۴۸ میلیون دلار میزان صادرات صنایع دستی در دولت دوازدهم است
پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در ادامه اظهار داشت: شیوع کرونا، سیل و حوادث غیرمترقبه در حوزه صنایع دستی باعث شد تا ما بیشتر زمان خویش را صرف سرپا نگهداشتن فعالان حوزه صنایع دستی و پیشگیری از تعطیلی کارگاه ها و بیکاری هنرمندان و صنعتگران نماییم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور اظهار داشت: صادرات صنایع دستی از سال ۸۲ تا ۹۲ برپایه آمار گمرک ۵۶۵ میلیون دلار بوده است. آخر سال ۹۹ میزان صادرات رسمی ما به بیشتر از یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار رسید که ۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار در ارتباط با دولت دوازدهم است.
او اضافه کرد: اگر ۶۴۵ میلیون دلار صادرات مان که به شکل چمدانی محاسبه کردیم به این آمار اضافه نماییم در مجموع ۱ میلیارد و ۷۸۹ میلیون دلار میزان صادرات صنایع دستی رسمی و چمدانی در دولت دوازدهم بوده است.
محمودیان بیان نمود: فروش داخلی ما برپایه آماری که از برگزاری نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی و سایت های تجارت الکترونیک داریم، بیشتر از ۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور اظهار داشت: از مجموع ثبت ۱۴ شهر و روستای صنایع دستی، ۱۰ شهر و روستا در ارتباط با دولت دوازدهم است. همینطور باززنده سازی رشته ها و مهر اصالت یونسکو در دولت دوازدهم اتفاق افتاده است.
او افزود: دو نگاه در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی داشتیم، نخست حل مشکلات ساختاری در حوزه صادرات بود، با عنایت به این که ما کمبود مبادی فروش داشتیم. همینطور ایجاد بازارچه ها براین اساس شکل گرفت. گرفتن کد تعرفه برای تمامی کالاهای صنایع دستی که صادر می شود هم در دولت دوازدهم اتفاق افتاد، همینطور زیرساخت های صادراتی هم ساماندهی شد.
محمودیان اظهار نمود: در زمان مدیریتی مونسان در سال ۹۷ واردات صنایع دستی غیرایرانی به کشور ممنوع گردید، با انجام این کار سعی کردیم بازارچه های صنایع دستی با تولیدات هنرمندان و صنعتگران کشورمان رونق بگیرد. دستورالعمل مبارزه با قاچاق در حوزه صنایع دستی که تهیه شده بود هم در جهت پشتیبانی از هنرمندان به ۳۱ استان ابلاغ گردید. کارهای زیادی در زمینه اشتغال پایدار انجام دادیم. صنایع دستی کالای کاربر است و در این شرایط توانسته به خوبی خودش را نشان بدهد.
او خاطرنشان کرد: با معاونت های کنسولی در تعامل هستیم تا ایرانی ها خارج از کشور را که در زمینه صنایع دستی فعال می باشند، شناسایی نماییم و بتوانیم هنرمندان و صنعتگران را به آنها وصل نماییم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از کوشش برای کسب ریاست شورای جهانی صنایع دستی به نام جمهوری اسلامی ایران اطلاع داد و در ادامه اظهار داشت: به شکل جدی پیگیر عرضه طرح تجاری سازی هستیم تا تمامی استان ها صاحب این طرح شوند. یکی از دیگر برنامه ریزی هایی که انجام دادیم و پیگیر آن هم هستیم بردن کالاهای سرمایه ای صنایع دستی در بورس کالا است تا شاهد تحول عظیم در حوزه کالاهای سرمایه ای باشیم.
محمودیان اظهار داشت: از فضای مجازی و رسانه برای معرفی و تبلیغات در حوزه صنایع دستی استفاده کردیم و با عنایت به تحولاتی که در دنیا در حوزه دیجیتال اتفاق افتاده است، تلاش کردیم خانه های خلاق را راه اندازی نماییم تا بتوانیم با سرعت تکنولوژی پیش برویم.
او اظهار داشت: هم اکنون ۹۴ بازارچه دائمی در سطح کشور داریم که ۳۷ بازارچه آن در دولت دوازدهم راه اندازی شده و ۱۱۵ رشته هم باززنده سازی شده است.
پرداخت یک میلیارد و ۷۵۹ میلیون تومان در سال ۹۹ بعنوان کمک های بلاعوض
فرهاد غلامعلی فلاح مدیرکل دفتر پشتیبانی از تولید صنایع دستی در ادامه در مورد عملکرد چهارساله این دفتر اظهار داشت: مجوز پروانه تولید انفرادی، کارگاهی و کارت شناسایی صنعتگری برای ۲۰۷ هزار و ۱۶ نفر صادر گردیده است، همینطور طی این مدت برای ۱۶۲ هزار و ۷۵۷ نفر از محل صدور مجوزهای تولید صنایع دستی اشتغال بوجود آمده است.
او اضافه کرد: طی چهارسال اخیر برای مشاغل خانگی ۳۵ هزار و ۷۱۰ مجوز و ۱۰۵۴ گواهی کیفیت کارگاهی صادر گردیده است. همینطور ۲۰ هزار و ۴۷۹ نفر برای بیمه صندوق کشاورزان، روستاییان و عشایری عرضه شدند و ۳۴۶۵ نفر از صنعتگران زیر پوشش این بیمه از سال ۹۸ قرار گرفتند.
فلاح در مورد تسهیلات و فرصت های شغلی بوجود آمده از منابع مختلف در اختیار دولت دوازدهم اظهار داشت: از محل پرداخت ۲۳۵ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی ۳۳ هزار و ۹۷۲ شغل و از محل پرداخت تسهیلات ۲۵۶ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی ۱۷ هزار و ۲۶۵ فرصت شغلی بوجود آمده است.
مدیرکل دفتر پشتیبانی از تولید صنایع دستی بیان نمود: در سال ۹۹ یک میلیارد و ۷۵۹ میلیون تومان بعنوان کمک های بلاعوض پرداخت شده است، همینطور کمک های بلاعوض سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در دست اجراست.
او از جذب ۱۳۴ میلیارد تومان تسهیلات به منظور کمک به کارگاه های صدمه دیده از کرونا در سال ۹۹ اطلاع داد و خاطرنشان کرد: کمک دوران کرونایی به ۴۳۴ صنعتگر خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران (پروژه مشترک با سازمان اقتصادی کوثر) به مبلغ ۶۵۱ میلیون تومان بوده است.
او افزود: پیش نویس آیین نامه ماده ۱۴ قانون پشتیبانی از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی و دفاع از مفاد آن در کمیسیون فرهنگی دولت به میزان ۱۰۲۰ نفرساعت تدوین شده است.
فلاح از تدوین و چاپ کتابچه عروسک های بومی ایران به منظور شناسایی و معرفی آنها برای سامان دهی و صدور مجوز فعالیت برای فعالان این حوزه اطلاع داد و اظهار نمود: دستورالعمل صدور پروانه تولید کارگاهی چند رشته ای صنایع دستی (متمرکز و غیر متمرکز)، طراحی تولید، طراحی نقوش و رسمیت دادن به پیشه رویگری تدوین شده است.
ثبت ۳۲ شهر و ۲۰ روستای ملی در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی
ویدا توحدی مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی در مورد عملکرد چهارساله این دفتر در ادامه اظهار داشت: طی این مدت هفت شهر و سه روستای جهانی صنایع دستی از راه شورای جهانی صنایع دستی ثبت شده است. هشت رشته بومی موفق به دریافت نشانه جغرافیایی بین المللی از راه سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO باهمکاری وزارت امور خارجه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شده اند.
او اضافه کرد: در دولت دوازدهم ۳۲ شهر و ۲۰ روستا در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی ثبت شده اند. همینطور ۴۵۸ گواهی مهر اصالت ملی برای آثار صنایع دستی صادر گردیده است.
توحدی از تهیه دستورالعمل مهر اصالت ملی و ابلاغ به استان ها و تهیه دستورالعمل آثار فاخر و هماهنگی برای انجام پروژه از راه شهرداری اصفهان اطلاع داد و خاطرنشان کرد: ۳۱۷ پرونده ثبت اثر برای ثبت ادبی هنری و ارسال آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی شده است.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی در مورد برنامه های پیش رو در این دفتر اظهار داشت: افتتاح موزه صنایع دستی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، ثبت بازارهای صنایع دستی ملی و بین المللی (نخستین بازار: بازار سعدالسلطنه قزوین)، ساخت و تدوین مجموعه فیلمهای دست آفریده ها و برگزاری جشنواره بین المللی مبل منبت ملایر همچون این برنامه ها هستند.
صادرات اقلام صنایع دستی پارسال ۳۲۲ میلیون دلار بوده است
عبدالحسین کفیری مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی در ادامه درباره عملکرد این دفتر اظهار داشت: برپایه آمار اعلام شده از جانب گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۶، رقم صادرات اقلام صنایع دستی کشور به ارزش بالغ بر ۲۸۱ میلیون دلار بوده است که بررسی روند گذشته نشان داده است صادرات صنایع دستی طی مدت مذکور در مقایسه با سال قبل به لحاظ ارزشی ۱۹ درصد و به لحاظ وزنی ۱۳ درصد افزایش داشته است.
او اضافه کرد: برپایه آمار اعلام شده از جانب گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سال ۹۹ رقم صادرات اقلام صنایع دستی کشور به ارزش بالغ بر ۳۲۲ میلیون دلار بوده است که بررسی روند گذشته نشان داده است که صادرات صنایع دستی طی مدت مذکور در مقایسه با سال قبل به لحاظ ارزشی ۲۶ درصد و به لحاظ وزنی ۱۵ درصد افزایش داشته است.
کفیری در مورد اقدامات معاونت صنایع دستی در مورد مقابله با نتایج اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: پیگیری برای قرارگیری کسب وکارهای صنایع دستی در رسته های صدمه دیده و مورد حمایت در ستاد ملی کرونا و پیگیری برخورداری این فعالان از بسته حمایتی مصوب ستاد مذکور در حوزه صنایع دستی، معرفی فروشگاه های صنایع دستی صدمه دیده در کشور ناشی از شیوع کرونا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بهره برداری از تسهیلات حمایتی در رابطه با سامانه کارا همچون اقدامات انجام شده بود.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی بیان نمود: پیش نویس بخش در رابطه با دفتر صادرات در آیین نامه ماده ۱۴ قانون پشتیبانی از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی تهیه شده است. افزایش سقف خروج گلیم از ۲۰ متر مربع به ۴۰ متر مربع توسط مسافران خروجی و تدوین طرح و برنامه عملیاتی توسعه اماکن عرضه و فروش صنایع دستی برای ارسال به مجلس شورای اسلامی از دیگر اقدامات انجام شده طی این مدت بوده است.


منبع:

1400/04/25
21:21:00
0.0 / 5
427
تگهای خبر: آموزش , بازار , بیمه , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1402

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912