فراجا گردشگری

لزوم نگاه کارشناسی به بافت تاریخی قم

لزوم نگاه کارشناسی به بافت تاریخی قم به گزارش فراجا قم مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی بر لزوم نگاه کارشناسی به بافت تاریخی قم در قالب ضوابط میراث فرهنگی تاکید نمود.



سیدهادی احمدی روئینی در جلسه بافت تاریخی که با حضور شهردار، اعضای شورای شهر، مدیر کل راه و شهرسازی، اعضای کمیته کار کمیسیون ماده پنج و مسؤلان میراث فرهنگی استان در دفتر معاونت امور عمرانی استانداری قم برگزار شد، هرگونه تصمیم در مورد بافت تاریخی قم را منوط به نگاه کارشناسی و قانونی دانست و اظهار داشت: بافت تاریخی ۲/۵ درصد از مساحت استان قم را تشکیل می دهد و هر نوع تصمیمی که درباره محدوده بافت تاریخی قم گرفته شود مردم ساکن در این محدوده ها تحت تاثیرند.

او در ادامه با بیان اینکه یک دهم جمعیت استان قم در بافت تاریخی ساکن هستند، اضافه کرد: باید در بافت تاریخی به دنبال تراکم و تعریض نباشیم و هرگونه عملیات ساخت وساز در بافت تاریخی باید مطابق ضوابط میراث فرهنگی باشد.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی اظهار داشت: وجود ۱۶۸ شهر تاریخی در ایران نشان از میراث گرانبهایی است که تمدن ایران در دل خود جای داده است.

او افزود: شناسایی بافت های تاریخی کشور همچون کارهایی بود که در دهه هشتاد از جانب وزارت میراث فرهنگی کشور انجام شد و کارشناسان با استناد به نقشه های هوایی سال ۱۳۳۵ مبادرت به شناسایی بافت های تاریخی کردند.

احمدی روئینی اظهار داشت: از مشکلات بافت های تاریخی کشور استناد به طرح تفصیلی سالهای گذشته بود که پیش از این توسط استان ها تهیه شد و در بخش های در ارتباط با بافت های تاریخی فاقد حساسیت های لازم کارشناسی بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم هم در این نشست با بیان اینکه جلسات مشترک و گوناگونی با کمیسیون ماده ۵ و سایر کارشناسان در مورد تعیین تکلیف ۳۱۵ هکتاری محدوده بافت تاریخی قم برگزار شده است، خواهان روشن شدن وضعیت بلاتکلیف محدوده بافت تاریخی قم شد و اظهار داشت: در این حوزه نیازمند وفاق مسؤلان در سطح استانی و ملی در قالب ضوابط میراث فرهنگی هستیم.

علیرضا ارجمندی در ادامه بافت تاریخی را سرمایه ای مولد برای اشتغال و رونق گردشگری توصیف کرد و اضافه کرد: از نظرات کارشناسی و تخصصی شهرداری و شورای اسلامی شهر مقدس قم که مغایرتی با قوانین حاکمیتی میراث فرهنگی نداشته باشد، استقبال خواهیم کرد.

شهردار قم هم در این نشست اظهار داشت: بافت تاریخی قم جزئی از هویت و شناسنامه شهر است، اما آن چه اهمیت دارد در بازآفرینی شهری، منفعت مردم است.

او در ادامه با تکیه بر لزوم بازدید میدانی و تعیین ضابطه دقیق در محدوه بافت تاریخی اظهار داشت: بافت تاریخی قم ۲/۵درصد مساحت محدوده شهری را در برگرفته است و نگاه شهرداری در مبحث بافت تاریخی، اقتصادی نیست.

سقاییان نژاد اظهار داشت: بافت تاریخی در کلانشهرهایی، چون قم باید مصوبه شهورای شهر و کمیسیون ماده پنج را داشته باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم هم با تکیه بر لزوم حفظ بافت تاریخی قم افزود: این بافت ها به منظور هویت بخشی شهری برای قرون آینده باید بعنوان یک جاذبه گردشگری حفظ شود.

او با انتقاد از نگاه صرف اقتصادی به بافت های تاریخی شهر اظهار داشت: اصولا اقتصاد این بافت ها باید در حوزه گردشگری تعریف شود.




1400/12/20
13:33:01
0.0 / 5
487
تگهای خبر: بافت تاریخی , جاذبه , راه و شهرسازی , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912