کلانه و شلکینه دو نان محبوب کردها فراجا: به گزارش فراجا، «کلانه» و «شِلکینه» دو نان ـ غذای محلی کردستان است که در گذشته در فصل بهار تهیه می شده اما امروز به علت محبوبیت بین مردم در تمام روزهای سال در دسترس می باشد و حتی مغازه هایی مخصوص برای فروش «کلانه» در شهر وجود دارند. امیر صادقی ـ کارشناس مردم شناسی کردستان ـ در گفتگو با ایسنا، در رابطه با «کلانه» اظهار داشت: «کلانه» جزو نان ـ غذاهای محلی استان کردستان است که در گذشته در فصل بهار پخته می شد. «کلانه» با سه نوع گیاه طبخ می شود که در فصل بهار می رویند؛ کنیوال، پیچک و ساقه پیازچه. او اضافه کرد: برای تهیه «کلانه» خمیر نان را اندازه نان لواش پهن می کنند و روی نصف آن یکی از سه گیاه نام برده را می ریزند و سپس لایه خالی را روی لایه پرشده می گذارند و کلانه را روی ساج می گذارند و هردو طرف آنرا روی ساج می پزند. وقتی «کلانه» آماده شد، روی بشقاب با کره محلی چرب و سرو می شود و معمولاً با ماست و دوغ خورده می شود. صادقی افزود: این نان خیلی برای ذائقه غذایی کُردها مطلوب است و بسیار پرطرفدار است، به شکلی که امروزه در تمام فصول پخته می شود و در دسترس مردم قرار دارد. گلخانه هایی برای پرورش پیازچه داریم و در فصل های دیگر سال این نان با پیازچه پخته می شود. در شهر هم در خیابان فردوسی سنندج که رابط بین بافت قدیم و جدید شهر است، بیشتر از ۱۰ مغازه «کلانه فروشی» داریم. این کارشناس مردم شناسی کردستان با اشاره به اینکه «شلکینه» یکی دیگر از نان ـ غذاهای محلی کردستان است، توضیح داد: «شِل» در زبان کُردی معنای همان «شُل» را می دهد. برای طبخ این نان از آرد، زردچوبه، تخم مرغ و نمک استفاده می نمایند و پس از مخلوط این مواد، مایه آبکی به دست می آید که آنرا با ملاقه روی ساج می ریزند. این مایه روی ساج پخش می شود و شکل های مختلفی به خودش می گیرد. این نان سفت نیست و خیلی نرم است. به قول صادقی این دو نان ـ غذا در لیست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است. 1402/02/22 21:06:10 0.0 / 5 463 تگهای خبر: شهر , میراث این پست فراجا را می پسندید؟ (0) (0) تازه ترین مطالب مرتبط هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد چه اهدافی را دنبال می کند؟ بیشترین و کمترین موزه ها در کدام استانها است؟ احیای مرکز ملی فرش در وزارت صمت ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد، نقطه تلاقی دیپلماسی فرهنگ و اقتصاد است نظرات بینندگان در مورد این پست فراجا نظر شما در مورد این پست فراجا نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۴