تهیه باسلق در روستای هدف گردشگری مانیزان فراجا: همدان - باسلق همچون سوغاتی های شهرستان ملایر است كه در نهمین مراسم آیینی و ملی شیره پزی روستای هدف گردشگری مانیزان نحوه تهیه آن برای گردشگران به نمایش درآمد. به گزارش فراجا به نقل از مهر، استان همدان دارای آیین ها و سنت هایی است كه ریشه در قدمت ۳ هزار ساله آن دارد، در این میان شیره پزی و تهیه باسلق در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملایر و روستای مانیزان صورت می گیرد. قدمت پخت شیره انگور به كاشت آن رسیده و داشتن زمین مساعد و محصول كشاورزی، از خصوصیت های خاص منطقه مانیزان شهرستان ملایر است. وجود انواع انگور و سنت پیشین گذشتگان در خصوص وجود مراسم شیره پزی از شاخص های این منطقه است به صورتی كه شیره پزی در روستای مانیزان پس از برداشت انگور و معمولا در انتها شهریور و تا نیمه های مهرماه انجام می گردد. پخت شیره انگور در این روستا قدمتی ۷۰۰ ساله دارد و طی سال های اخیر اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان برای پاسداشت این آئین سنتی نسبت به برگزاری جشنواره شیره پزی اقدام می كند. در این مراسم كه همه ساله تا اواخر مهرماه برگزار می گردد و انگور فرآوری شده به طرق مختلف مانند شیره انگور، باسلوق، كشمش و شربت انگور فراوری و به فروش می رسد. 1397/07/16 22:53:51 5.0 / 5 4342 تگهای خبر: جشنواره , شهر , صنایع دستی , گردشگران این پست فراجا را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط احیای مرکز ملی فرش در وزارت صمت ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد، نقطه تلاقی دیپلماسی فرهنگ و اقتصاد است معرفی تهران در قالب یک جشنواره انیمیشن و پویانمایی معماری گذشته جلوه ای از معنویت گمشده امروز نظرات بینندگان در مورد این پست فراجا نظر شما در مورد این پست فراجا نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۵