ماجرای كنده كاری پای درخت سرو 2500 ساله چیه؟
فراجا: در حالیكه برخی اهالی روستای دربید یزد اقدامات عمرانی دهیاری را تهدیدی برای سرو كهن این روستا می دانند اما دهیار دربید می گوید: جمع آوری سنگفرش های پیرامون درخت به منظور حفظ سلامت آن صورت گرفته و هیچ گونه كنده كاری پای درخت انجام نشده است.
برخی اهالی روستای دربید با بیان این كه سرو كهن این روستا از اهمیت بالایی به لحاظ زیست محیطی برخوردار است، به خبرنگار ایسنا می گویند: این سرو یكی از ارزشمندترین سرمایه های روستای دیدنی و پر جاذبه ی دربید شمرده می شود و حفظ این سرمایه از اهمیت بالایی برای اهالی برخوردار می باشد اما اقدامی كه اخیراً از طرف دهیاری انجام شده سلامت این سرو باستانی را تهدید می كند.
آنها ضمن گلایه از این اقدام دهیاری تاكید می كنند: این سرو كهنسال بیشتر از ۲۵۰۰ سال قدمت دارد و یكی از كهنسال ترین سروهای دنیا شمرده می شود، از این رو نباید هیچ گونه اقدامی هر چند در امتداد توسعه گردشگری منجر به لطمه رساندن به آن شود.
این در شرایطی است كه علی محمد دلاوری پور، دهیار روستای دربید در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با تاكید به این كه سرو دربید از جانب فعالیت های مرمتی دهیاری هیچ آسیبی نخواهد دید، می گوید: اواخر بهار امسال عملیات سنگفرش و سیمانی كردن پیرامون شعاع چهار متری این سرو باستانی انجام شد كه اقدام مذكور باز با نظارت ادارات كل میراث فرهنگی و بنیاد مسكن انجام شده است.
وی با بیان این كه سایر خدمات عمرانی دهیاری در اطراف درخت مربوط به مرمت دیواره های كناری بوده است، تصریح می كند: هرچند سنگ فرش مذكور در امتداد رفاه گردشگران انجام شده ولی اخیراً در امتداد حفظ سلامت این درخت مبادرت به جمع كردن سنگفرش كرده ایم و در این رابطه باز هیچ گونه كنده كاری پای درخت باز انجام نشد.
دهیار روستای دربید درباره اهمیت حفظ این درخت كهنسال بعنوان یكی از سرمایه های این روستا، بیان می كند: دربید نه تنها یك روستای زیبا و قدیمی است بلكه یكی از روستاهای پر توریست شمرده می شود. امسال باز شاهد بازدید بیشتر از ۸۰۰ توریست در این روستا بودیم و از این رو اقدامی كه به ضرر این روستا تمام شود از جانب دهیاری انجام نخواهد شد.
پیش از این بخشدار وقت یزد در سال ۹۵ با اشاره به ظرفیت های گردشگری و زیست محیطی مختلف روستای دربید، از ثبت سرو ۲۵۰۰ ساله ی این روستا در لیست آثار ملی كشور آگاهی داده بود.
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، امیر صادقی مقدم در مراسم تجلیل از خبرنگاران اظهار نمود: روستای دربید از دو روستای كوچك تر به نام های طامهر و دربید تشكیل شده است. مناظر طبیعی و بكر همچون خاصیت های طبیعی روستای دربید است. اخیراً سرو بزرگ روستای دربید با بیشتر از ۲۵۰۰ سال قدمت به ثبت ملی رسیده است.
بخشدار زارچ در ادامه آسیاب آبی و قلعه سنگی را از دیگر ظرفیت های گردشگری روستای دربید عنوان نمود و افزود: در برنامه ششم توسعه، سوژه رونق روستاهای كشور مطرح گردیده است كه در استان یزد باز توجه به روستای دربید در دستور كار مسئولان استان قرار گرفته است.
صادقی مقدم با اشاره به وجود گونه های مختلف جانوری نظیر خرگوش، آهو، بز كوهی، كفتار و گرگ در روستای دربید، تنوع حیات وحش را از دیگر خاصیت های این روستا، ذكر و اشاره كرد: روستای دربید با جمعیتی بالغ بر ۵۰ نفر در فاصله ۳۲ كیلومتری مركز شهرستان یزد قرار دارد.
این مقام مسئول اظهار داشت: وجود بیشتر از ۱۵ هكتار سطح زیركشت، قنات زنده، وجود نمونه كوچكی از غار علی صدر كه دارای آب شیرین است. هم چنین حیات سه درخت سرو با قدمت های ۲۵۰۰ سال، ۹۰۰ و ۵۰۰ ساله، از دیگر خاصیت های گردشگری روستای دربید از توابع بخش زارچ در شهر یزد است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب