فراجا گردشگری

نگاه فلسفی به سفر در یك كتاب

نگاه فلسفی به سفر در یك كتاب «بیان سقراطی: در جست وجوی درس های زندگی از فیلسوفان مرده» عنوان اثری است كه در آن نویسنده می كوشد نگاهی فلسفی به مقوله سفر داشته باشد و هم فلسفه را از منظر سفر بازبینی كند.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، علی اصغر درلیک، پژوهشگر سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در معرفی این کتاب آورده است: به همان دلایلی که سفر می نماییم و از آن لذت می بریم، می توانیم فلسفه بخوانیم و از آن لذت ببریم. فلسفه خود گونه ای سفر است و سفر خود گونه ای فلسفه ورزی؛ آموزه هایی چون متفاوت نگریستن به جهان، بذل توجه به زیبایی نهفته در هستی و یافتن روش های تازه ای برای زیستن معنادار همچون آموزه های هم پوشانی هستند که در هر دو به چشم می خورند. فلسفه و سفر هر دو به ما می آموزند که چگونه حیرت را در آغوش بکشیم و از آن سیراب شویم.
اریک وینر که خویش را به درستی فیلسوف سفر می خواند، با تلفیق آموزه های سفر و فلسفه در کتاب «بیان سقراطی: در جست وجوی درس های زندگی از فیلسوفان مرده» تلاش می کند نگاهی فلسفی به مقوله سفر داشته باشد و هم فلسفه را از منظر سفر بازبینی کند. او دو مقوله فلسفه و سفر را – که به زعم وی، پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند – با بیانی فارغ از آنچه تاکنون خوانده ایم و شنیده ایم، به تصویر می کشد. از منظر وینر، انسان موجودی مکان مند و زمان مند است و اساساً نمی تواند در خلأ و فارغ از مکان و زمان بیندیشد. جابه جایی مکانی انسان، شامل سفر، مهاجرت یا قدم زدن، می تواند در نوع تفکر و پرسش های اساسی او هم دگرگونی ایجاد کند و از این روست که وینر خویش را انسانی بی قرار می داند و آرامش را در همین بی قراری جست وجو می کند.
او در مقابل آموزه های رسمی فلسفه که فقط به دنبال تفسیر و توضیح مسائل انتزاعی و گسسته از واقعیت هستند، به پرسش هایی می پردازد که امکان دارد همه ما هر روزه با آنها مواجه شویم اما شاید ندانیم که پاسخ خیلی از آنها در فلسفه یافت می شود یا به عبارتی، فلسفه برای آنها پاسخی در آستین دارد؛ پرسش هایی از قبیل این که چگونه می توانیم زندگی شادتر و معنادارتری داشته باشیم؟ چگونه می توانیم انسانی بهتری باشیم؟ مقصود از خوبی چیست و هنگامی که از خوب حرف می زنیم، دقیقاً از چه سخن می گوییم؟ چرا گاهی فراموشکار می شویم؟ چرا رنج می کشیم؟
او در این کتاب علایق خویش را با یکدیگر درهم آمیخته و سفری فیلسوفانه به دالان زمان را ترتیب می دهد و با سفر به آتن، دهلی، روم، پاریس و تمام شهرهایی که فیلسوفان درخور و تأمل برانگیزی داشته اند، درصدد آشکارسازی این نکته است که زندگی و نگاه فیلسوفانه به مسائل - از آتن باستان تا پاریس قرن بیستمی- تطور چندانی نکرده است و آن چه مهجور و مغفول مانده، گسست ما از آموزه های ایشان است. این کتاب دعوتی برای تفکر و زندگی خردمندانه و پرهیز از فلسفه رسمی و دانشگاهی است.
بیان سقراطی صرفا کتابی فلسفی و برای مخاطبان خاص نیست، بلکه کتابی در مورد سفر، زندگی، انسانیت و مهربانی است که نگاه ما به جزئیاتی مانند قهوه خوردن و کافه رفتن را هم دگرگون می سازد. اریک وینر آموزه های بزرگانی را که می توانند راهنمایی به منظور زندگی امروز ما باشند، برمی گزیند و تلاش می کند که هرکدام را در زندگی امروز ما به کار گیرد. هر یک از فلاسفه برای او و ما آموزه ای دارند که در زندگی این جایی و اکنونی انسان معاصر می توانند مثمرثمر واقع شوند. بدین صورت، او از هر فیلسوف آموزه ای را به منظور زندگی امروزین ما استخراج می کند و آنرا چاره کار بحران های حال حاضر ما می داند. برای مثال، او از شوپنهاور، هنر خوب گوش دادن و از اپیکور هنر لذت بردن و در لحظه زیستن را انتخاب می کند. نویسنده به ما سفارش می کند که مهربانی را از کنفسیوس و حیرت را سقراط یاد بگیریم و همانند نیچه هیچگاه حسرت هیچ چیز را نخوریم و بسان گاندی شجاع باشیم. کتاب سفارش ای برای کنارآمدن با هیاهوی زندگی مدرن با چشمانی بینا و گوش هایی شنوا از جنس فلسفه و سفر است.
«بیان سقراطی: در جست وجوی درس های زندگی از فیلسوفان مرده» با عنوان اصلی «The Socrates Express: In Search of Life Lessons from Dead Philosophers» در ۳۵۲ صفحه توسط انتشارات «Avid Reader Press» چاپ و در سال ۲۰۲۰ راهی بازار نشر شده است. معرفی این کتاب در چارچوب طرح «تازه های نشر بین الملل» صورت می گیرد که به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و با هدف شناسایی و معرفی کتاب های جدید ناشران بین المللی با محوریت علوم انسانی اجرا می شود.



1399/08/01
13:05:27
5.0 / 5
1657
تگهای خبر: بازار , سفر , شهر , مهاجرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912