فراجا گردشگری
منطقه ممنوعه آسیب دیده در واقعه چرنوبیل و تبدیل آن به مكان توریستی

سرزمین های مرده به روی مردم باز شد

سرزمین های مرده به روی مردم باز شد به گزارش فراجا دولت بلاروس تصمیم گرفت مناطق آلوده این كشور بر اثر فاجعه چرنوبیل را كه تا سال ها ورود گردشگر ها به آنها ممنوع بود، باز كند.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، منطقه ممنوعه ای كه بعد از واقعه پایگاه انرژی اتمی چرنوبیل در محدوده بلاروس به وجود آمد، حالا برای گردشگر ها باز است. به عقیده كارشناسان، دُز رادیواكتیوی كه انسان در خلال یك پرواز با هواپیما دریافت می كند بیشتر از آن چیزی است كه بعد از یك روز قرار گرفتن در منطقه ممنوعه او را تهدید می كند.
ماكسیم كودین، معاون منطقه ممنوعه اكولوژیكی- رادیواكتیوی دولتی پالسكی می گوید: دو مسیر در این منطقه بوجود آمده است و محوطه ها و جاده هایی با پوشش تكمیلی انتخاب شده اند. دُز رادیواكتیوی كه امكان دارد مردم دریافت نمایند هم محاسبه شده است. اگر مردم از این مسیر بیرون بروند، رقم های دزسنج تا حد زیادی افزایش می یابد و پر واضح است كه قرار گرفتن در چنین مكانی خطرناك می باشد.
هزینه گردش در این منطقه برای یك گروه پنج نفره تقریباً برابر ۳۴۰ روبل بلاروسی است. در این بسته گردشی مبلغ راهنما هم در نظر گرفته شده است. بعد از آن كه مسیرهای اصلی آماده شوند، گردش های دسته جمعی هم آغاز خواهد شد.
بر خلاف بخش اوكراینی این منطقه، كه شهرهای پریپیات و چرنوبیل در آن قرار دارند، در بلاروس نمی توان قبرستان وسایل فنی و شهرهای مرده پیدا كرد. در بلاروس تعداد روستاهایی كه بعد از آن فاجعه خالی از سكنه شده اند، ۹۵ پارچه است. برج های آتش نشانی هم وجود دارند كه از آنها محدوده پایگاه انرژی اتمی چرنوبیل قابل دیدن است، اما بالا رفتن از آنها ممنوع می باشد.
كودین این حقیقت را توضیح می دهد كه «با وجود محافظت در سطوح مختلف، دسترسی مردم به این محدوده وجود داشته است» در بعضی خانه ها كف آن برداشته شده است و یا به شكلی دیگر به محل های سكونت به جا مانده صدمه رسیده است.
در این مسیر در نظر گرفته شده، بقایای شركتی كه پیش تر در زمینه تولید خوراك دام تخصص داشته است هم وجود دارد. بعد از این سانحه تجهیزات آنرا تخلیه نكرده اند، چون كه شدیداً در معرض رادیواكتیو قرار گرفته بودند. به جهت اینكه گردشگر ها را به این ساختمان راه داد، می بایست خطوط سفیدی را كشید كه از آن به بعد نباید وارد شد.
پس از این اتفاق در بلوك چهارم انرژی پایگاه چرنوبیل در روز ۲۶ آوریل ۱۹۸۶، محدوده ای به شعاع ۳۰ كیلومتری آن بعنوان منطقه ممنوعه شناخته شد. مجموعاً منطقه آلوده شده به رادیواكتیو در بلاروس برابر حدود ۴۶، ۵ هزار كیلومتر مربع است. ۵۰ هزار كیلومتر مربع از اوكراین و همینطور مناطقی از روسیه (تقریباً ۶۰ هزار كیلومتر مربع) هم صدمه دیدند.

1398/02/23
15:36:13
5.0 / 5
4571
تگهای خبر: توریست , شهر , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912