به گزارش فراجا به نقل از مهر، نشست تخصصی گردشگری محور تعامل سازنده با جهان قبل از ظهر روز یكشنبه در سالن هویزه باغ موزه دفاع مقدس انجام شد.
در این نشست حجت الله ایوبی دبیركل كمیسیون ملی یونسكو بیان كرد: از شهر باكو چند روز پیش دیدن كردم، متوجه شدم سه میلیون توریست داشته است، در گذشته اینطور نبود. عموم توریستهایی كه به این شهر از كشور آذربایجان آمده بودند مسلمان بودند. در تمام هتل ها تعداد زیادی از خانم ها با روبند را می دیدید و متوجه شدم در جذب این افراد به كشورمان موفق نبوده ایم.
وی اشاره كرد: برخی نگران ورود توریست به كشور هستند و مقابل ایران فضاسازی می كنند. جا دارد ما به یك اجماع ملی برای ورود توریست به كشور برسیم و این تهدیدها را به فرصت تبدیل نماییم تنها كافی است یك اراده ملی داشته باشیم.
دبیركل كمیسیون ملی یونسكو اضافه كرد: زمانی كه وارد یكی از كشورهای همسایه می شوید اراده ملی برای جذب توریست می بینید از كسی كه گذرنامه شما را مهر می زند تا دولت و ملت آن كشور، اما در ایران این اراده تحقق پیدا نكرده است.
ایوبی افزود: نگران این نباشیم كه چه كسانی به ایران سفر می كنند، كسی كه سنی از او گذشته و پولی دارد به ایران می آید بنا بر این است كه بیشتر می بینیم گردشگران در رده های سنی بالا هستند و این گردشگران ایران را برای خوشگذرانی انتخاب نمی كنند بلكه برای دیدن فرهنگ، اقلیم و تاریخ آن است كه گردشگران فرهیخته به ایران می آیند.
وی بیان كرد: وقتی یك استاد دانشگاه ایران را نمی شناسد ما از مردم عادی چه انتظاری داشته باشیم. امروزه در فضای مجازی هم می توانند مردم همدیگر را ملاقات كنند. ما به روابط چهره به چهره بیشتر نیاز داریم. همین طور گردشگری تنها راه رفع سوءتفاهم هاست.
ایوبی بیان كرد: جنگ از ذهن افراد شروع می شود یونسكو با این مفهوم به وجود آمد كه ذهن مردم را به ادبیات، هنر و فرهنگ سوق بدهد و آنرا از خشونت پاك كند. بدین سبب گردشگری هم یكی از این راه ها برای زدودن خشم از ذهن افراد است.
وی اظهار داشت: ما نگران حفظ میراث فرهنگی مان هستیم، این درست است. مردم اگر بفهمند كه چقدر میراث شأن باارزش است از آن نگهداری خواهند كرد. امروزه دیگر مردم اشیا قدیمی خودرا از صندوق ها بیرون آورده خاك آنرا می گیرند و به نمایش می گذارند.